26 weken zwanger; de uitslag van de suikertest en de bekkenpijn is terug

26 weken zwanger

Inmiddels weegt mijn buikbaby zo’n 800 gram en ze is ongeveer 35 centimeter groot. Voor je beeldvorming; dat is ongeveer de grootte van een courgette. Ze groeit hard in deze fase, en mijn buik ook!

De uitslag van de suikertest

Laatst vertelde ik jullie dat ik een suikertest had laten doen. Niet echt het hoogtepunt van mijn week, maar ach, alles voor de baby! Ik zou gebeld worden met de uitslag, maar ik was te ongeduldig en ik besloot zelf maar te bellen. De assistente van de verloskundige zag dat de uitslag binnen was, ze wist alleen niet of de verloskundige er al naar had gekeken. Ze dacht dat het er goed uitzag en als het toch te hoog zou zijn, zou ik dezelfde dag teruggebeld worden. Gelukkig hoorde ik niks, dus ik ga er vanuit dat het goed is!

Daar is de bekkenpijn weer!

In mijn vorige update schreef ik nog dat mijn bekkenpijn opeens verdwenen was. Nou, die is weer helemaal terug. In kan me amper omdraaien in bed en als ik loop, straalt de pijn uit naar mijn benen. Niet fijn, en hopelijk wordt het weer wat minder. Want ik moet nog een maand of drie… Ik merk trouwens wel dat zitzakken een ideale uitvinden zijn wanneer je bekkenpijn hebt, dus daar zit ik nu regelmatig op.

De voorbereidingen

Drie maanden lijkt nog lang, maar ze kan natuurlijk ook eerder komen. Binnenkort kunnen we (eindelijk) beginnen aan de babykamer, want Nomi’s nieuwe kamer is bijna klaar. Inmiddels hebben we het behang gekocht en ik ben zo benieuwd hoe het er straks uitziet!

Dan kan ik ook eindelijk kleertjes en andere spulletjes in de kast gaan leggen. Ik weet niet helemaal waarom, maar daar heb ik zoveel zin in! Het staat gewoon zo schattig, al die kleine spulletjes bij elkaar… Schattige shirtjes, leuke jurkjes, al dat roze… Ik hou ervan!

Het eerste pakje?

Laatst dacht ik dat ik een eerste pakje voor de baby had gevonden, maar even later vond ik toch iets anders. Een boxpakje, en hij is echt zo schattig! Misschien laat ik het binnenkort wel aan jullie zien, misschien blijft het een verrassing. Daar ben ik nog niet helemaal over uit haha!

O ja, daarom vond ik zwanger zijn niet zo leuk

Ik weet nu ook weer waarom ik aan het einde van mijn vorige zwangerschappen het zwanger zijn zo zat was. Die bekkenpijn is natuurlijk vervelend, maar ik begin ook andere kwaaltjes te krijgen. Maagzuur bijvoorbeeld, daar heb ik vooral ’s avonds last van. Bukken wil ook niet helemaal meer, mijn buik begint nu toch wel in de weg te zitten. En hij wordt natuurlijk nog wel een stuk groter!

De naam

Een tijdje geleden vertelde ik jullie het één en ander over de naam. Toen dachten we dat we de naam gevonden hadden, maar ik ben toch weer gaan twijfelen. Ik vind het namelijk net iets te veel lijken op een andere naam (dat is voor nu even alles wat ik erover zeg, want misschien wordt het hem uiteindelijk toch wel). Op dit moment staat er een andere naam bovenaan ons lijstje, waar ik nu een beter gevoel bij heb. Maar goed, ik verander nog wel eens van mening. Het kan dus maar zo dat dit ook niet dé naam wordt…

2 gedachten over “26 weken zwanger; de uitslag van de suikertest en de bekkenpijn is terug

  1. Kirsten schreef:

    Wat fijn dat je suikertest goed was. Bekkeninstabiliteit is echt verschrikkelijk. Ik moet zeggen dat ik het nu weer redelijk onder controle heb. Ik kocht een kussen voor mijn stuitje want dat was waar ik het meeste last van heb op het moment. Ik mag vanmiddag weer naar de VK, ben benieuwd hoe het allemaal verloopt. Het eerste pakje heb ik eigenlijk nog niet uitgezocht. Er ligt wel van alles in de kast maar zodra ik het ga wassen zal er vast een eerste pakje uitkomen.

  2. Lifestyle Mommy's ~ Linda schreef:

    Tja je zult vast genoeg tips krijgen maar tegen maagzuur werkt Gaviscon super omdat dat een laagje legt. Mijn zus had er mega veel last van en dat werkte heel goed voor haar. Bekkenpijn had ik met de tweeling weer veel last van. Het scheelde bij mij wel dat ik als tip in het ziekenhuis kreeg om bij (draai)bewegingen je knieën tegen elkaar te houden. Dat hielp enigszins. Veel succes ⚘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.