DE GEWOON NEDERLANDS TAG

Laatst kwam ik de Gewoon Nederlands tag tegen, een keer een andere tag dan de meeste die je op blogs leest. Het gaat, zoals de naam al zegt, over typische Nederlandse dingen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen, en overnemen mag natuurlijk altijd. 

Een of meer koekjes bij de thee?
Het liefst meer natuurlijk, zeker nu ik zwanger ben, kan ik voor mijn gevoel soms wel een heel pak koekjes op. Dat doe ik niet hoor, ik probeer toch wel een beetje gezond te blijven eten.

Wat is je favoriete stamppot?
Oeh, moeilijk.. Zelf maak ik eigenlijk nooit stamppot, maar ik vind het wel erg lekker. Vooral stamppot met rauwe andijvie en hutspot zijn mijn favorieten. Ik moet toch zelf eens gaan leren hoe je stamppot maakt, want nu eet ik het eigenlijk alleen bij mijn ouders.

Welke Nederlandse feestdag vind jij het leukst?
Sinterklaas (en dan gewoon mét Zwarte Piet)! Andere typisch Nederlandse feestdagen vier ik eigenlijk niet. Met Koningsdag ben ik heel even de stad in geweest, maar verder heb ik toen niks bijzonders gedaan. Sinterklaas vind ik echt leuk, en met mijn familie vieren we het nog steeds. Meestal trekken we lootjes en ik vind het echt heel leuk om cadeautjes te zoeken. Dit jaar wordt het wel een beetje anders, want waarschijnlijk is ons kindje er dan al, maar dat maakt het natuurlijk weer extra leuk (hoewel ze er dan natuurlijk nog niks van mee krijgt).

Wat is volgens jou het leukste plekje van Nederland? 
Ik heb echt geen idee eigenlijk.. Er zijn best veel mooie plekjes, maar ik kan zo geen favoriete plek bedenken.

Wat is jouw favoriete accent?
Ik vind Brabants echt heel leuk klinken, maar sommige andere accenten ook wel. Twents vind ik lelijk, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik dat heel vaak hoor. Noordelijke accenten vind ik dan wel weer heel leuk.

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Poeh, ik heb echt geen idee. Ik heb even gespiekt wat anderen hier hebben ingevuld en ‘gezellig’ is toch wel een heel Nederlands woord. In andere talen bestaat het woord helemaal niet (hoewel, gemütlich betekent toch aardig hetzelfde volgens mij). En het klinkt ook gewoon best leuk.

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Het vieren van Sinterklaas vind ik echt leuk, en dan vooral als je een paar weken later ook nog kerst viert haha.


Wat is je favoriete Nederlandse winkel?
Ik ben echt groot fan van de Hema. Ik koop er heel veel spulletjes voor in huis en ik heb er ook veel babyspullen gekocht. Sinds ik zwanger ben, vind ik de Zeeman trouwens ook heel leuk, maar eigenlijk alleen voor babyspulletjes.Wat vind je het leukste of mooiste Nederlandse liedje?
Ik vind de liedjes van Guus Meeuwis echt heel leuk, en liedjes als ‘Het is een nacht’ en ‘Dat komt door jou’ horen echt bij mijn favorieten.


Haring? Ja of nee?
Nee bah. Ik hou sowieso niet van vis, en haring ziet er gewoon vies uit. Ik moet bekennen dat ik het nog nooit heb gegeten, maar ik ben het ook zeker niet van plan.

23 gedachten over “DE GEWOON NEDERLANDS TAG

  1. José schreef:

    Leuke tag, je hebt leuke herkenbare antwoorden gegeven! Ik hou ook echt niet van vis en de liedjes van Guus Meeuwis vind ik altijd zo gezellig om aan te horen!
    Liefs

  2. Daphne G schreef:

    Haha wat grappig dat je het accent wat je het vaakst hoort het minst leuk vind, ik heb dat juist met Brabants. Ik vind het echt niet mooi! Leuke tag <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.