DE BABY UITZETLIJST, WAT HEB IK GEKOCHT?

Zonder uitzetlijst zou ik echt niet weten wat ik precies zou moeten kopen voor de baby. Overal op internet staan lijstje met spullen die je nodig hebt voor de baby en het is ontzettend handig, maar er staan soms wel dingen op waar ik mijn vraagtekens bij zet. Ik heb me lang niet altijd gehouden aan de standaard lijstjes en het leek me leuk om daar een artikel over te schrijven. Er wordt aangeraden om alles compleet te hebben in de zevende maand, omdat de baby te vroeg kan komen en omdat je natuurlijk niet weet of je in de laatste maanden nog fit genoeg bent om te gaan shoppen.

 • Slapen
 • Ledikant
 • Ledikant matras
 • Matrasbeschermer
 • 2 Moltonhoeslaken + bedzeiltjes of
 • Aerosleep
 • 4 Hoeslakens 
 • 2 Dekentjes 100 x 150 of
 • Duodeken 100 x 135
 • 3 Lakentjes of
 • 2 Overtrekjes
 • 2 Slaapzakjes
 • Muziekmobiel
 • Babyfoon
 • 2 Kruiken
 • 2 Kruikenzakken

Het meeste hiervan heb ik wel gekocht, maar een aerosleep werd mij meteen afgeraden. Dit is een luchtdoorlatend matje, wat in het begin veel te koud is voor een pasgeboren baby. Daarnaast mag je het ook niet gebruiken in combinatie met een kruik met heet water, want als die gaat lekken, komt het hete water overal terecht.
Een muziekmobiel heb ik niet gekocht, want ik wil mijn kind niet aanleren om alleen te kunnen slapen als ze een muziekje hoort. Volgens mij heb je dan echt een probleem als zo’n ding kapot gaat. Zoiets vind ik voor boven de box dan wel weer heel leuk.
Kruikenzakken heb ik gekocht, maar ik hoorde via de kraamzorg dat die niet worden gebruikt. De gebruiken daar hydrofielluiers voor, zodat de kruik niet kan rollen.

 • Voeding
 • 4 Zuigflessen met spenen
 • 2 Fopspenen
 • Flesverwarmer
 • Flessenborstel
 • Magnetronsteralisator
 • Melkpoederdoosje
 • Borstkolf
 • Voedingskussen
 • 6 Mondoekjes
 • 6 Slabbers

Ik wil borstvoeding gaan geven, dus ik heb geen flesjes gekocht. Er zat wel een flesje in een van de babydozen, dus mocht het nodig zijn, dan kan ik die gebruiken. En extra flesjes zijn natuurlijk zo gekocht. Daarom heb ik nu ook nog geen flessenverwarmen, flessenborstel en melkpoederdoosje.
Spenen heb ik ook alleen doordat ze in die babydozen zitten. Ik wil niet dat mijn kind continu een speen in haar mond heeft, dus ik ben van plan om ze zo min mogelijk te gebruiken. 
Een borstkolf heb ik ook niet gekocht. De eerste weken gebruik je dat toch niet, en je weet natuurlijk van tevoren niet of de borstvoeding gaat lukken. Als dat wel goed gaat, koop ik er later wel een.
Van monddoekjes heb ik er echt veel meer, iemand vertelde me dat je er daar nooit teveel van kunt hebben. Volgens mij heb ik er een stuk of 20. 

 • Bad en verzorging
 • Badthermometer
 • Haarborstel 
 • Nagelschaar + vijl
 • Luieremmer met deksel
 • Zeepdoos of zeepdispenser
 • Digitale thermometer voor mama
 • Digitale thermometer voor baby
 • Babyzeep
 • Babyzalf
 • Babybodylotion
 • Babyshampoo
 • Billendoekjes
 • 6 Hydrofiel washandjes
 • 12 Hydrofiel luiers
 • 2 Badcapes

Qua badartikelen heb ik me eigenlijk wel aan dit lijstje gehouden. Ik heb alleen wat meer hydrofielluiers gekocht, volgens mij heb ik er 18. Ik heb gelezen dat je zo overal voor kunt gebruiken, dus het leek me handig om er wat meer van te kopen. Ook heb ik 4 badcapes in plaats van 2, want ik denk dat je die na gebruik in de was gooi, en ik wil niet continu moeten wassen.

 • Er op uit
 • Kinderwagen
 • Autostoel 0 – 13 Kilo
 • Parasol
 • Buikdrager
Dit heb ik allemaal gekocht en ik denk dat je echt niet zonder kinderwagen en autostoel kunt. Een parasol leek me handig, zodat ze niet vol in de zon hoeft te kijken, en een buikdrager heb ik laatst via Marktplaats gekocht. Geen idee of ik het veel ga gebruiken, maar het lijkt me leuk om te proberen. 
 • Thuis
 • Ledikant
 • Commode
 • Kast
 • Box
 • Boxkleed
 • Wipstoeltje
Het ledikantje, de commode en de kast hebben we via Marktplaats gekocht. Ik vind nieuwe babykamers best duur (je zit zo aan € 1000,00), dus we besloten eerst te zoeken naar een mooie tweedehands babykamer. Via Marktplaats vonden we een hele mooie, waarin je echt niet kunt zien dat hij gebruikt is.
Eén boxkleed lijkt me een beetje weinig, want dat wordt vast wel een keer vies. Als je het boxkleed dan in de was hebt zitten, kan de baby dus niet in de box. Daarom heb ik er twee, en daarnaast nog twee speelkleden. 
 • Babykleding
 • 1 Vest of jasje maat 56
 • 4 Rompers maat 50/56
 • 4 Rompers maat 62
 • 2 Setjes kleding maat 50/56
 • 2 Setjes kleding maat 62
 • 2 Mutsjes
 • 3 Paar sokjes
Hier zet ik dus serieus mijn vraagtekens bij. Je hoort wel eens dat je je baby vier keer per dag moet omkleden, omdat hij telkens vies is. Dan moet je iedere dag dus alles wassen, anders heb je nooit genoeg. Ik heb echt véél meer dan dit. Oké, misschien wel te veel, maar ik wil haar wel leuk kunnen aankleden en ik ben niet van plan om alleen maar met de was bezig te zijn.

Ik kan natuurlijk nog niet uit ervaring spreken, maar als jullie het leuk vinden, zal ik over een paar maand vertellen wat ik nou echt nodig heb gehad, en welke dingen ik niet nodig vond.

11 gedachten over “DE BABY UITZETLIJST, WAT HEB IK GEKOCHT?

 1. Sanne dm schreef:

  Leuk om te lezen! Babykleding kan je inderdaad nooit genoeg hebben. Mijn zus heeft sinds kort haar eerste kindje en die moet soms wel 4x per dag iets anders aandoen. Heel veel kleren dus!

 2. Joyce schreef:

  Heel erg leuk om te zien en goed dat je er zo mee bezig bent.
  Ik heb ook een artikel in de planning staan waarin ik vertel wat ik wel en niet heb gebruikt 🙂
  Maar vind dat ook altijd heel leuk om bij anderen te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.