Lenns 20 maanden update; televisieverslaafd en peuterpuberteit

20 maanden

Vandaag is Lenn 20 maanden oud. In zijn eerste jaar gaf ik iedere maand een update, en in zijn tweede jaar schrijf ik iedere 2 maanden een stukje over hem. Jullie hebben al kunnen lezen hoe het nu gaat met zijn koemelkintolerantie. Vandaag vertel ik jullie hoe het verder met hem gaat.

Blije dreumes

Over het algemeen is Lenn heel vrolijk. Hij lacht veel en hij vindt heel veel dingen leuk. Met de duplo spelen, gooien met een bal, samen een boekje lezen… En hij speelt ook graag samen met Nomi. Gelukkig kan hij zich ook wel zelf vermaken, waardoor ik soms ook even toe kom aan andere dingen.

Poppenvadertje

Terwijl ik laatst nog dacht dat Lenn qua spelen typisch een jongetje is, speelt hij nu regelmatig met poppen. Hij noemt ze allemaal ‘baby’ en hij kan er heel druk mee zijn. Hij wandelt met ze, geeft ze eten, en knuffelt regelmatig met ze. Zo schattig! Wel blijft hij zijn eigen lompe zelf, want als hij dan klaar is met de pop, smijt hij de pop door de kamer…

Televisieverslaafd?

Lenn is al sinds hij heel klein was gek op (televisie)schermen. Hij zag al vrij vroeg kinderprogramma’s, omdat ik die wel eens aanzette voor Nomi. Ik vind het prima als ze soms even televisie kijken, maar als het aan Lenn ligt staat de televisie de hele dag aan. Als hij uit staat komt Lenn me ophalen of brengt hij me de afstandbediening. En als hij dan even geen televisie mag kijken, kan hij best boos worden…

Peuterpuberteit

Lenn begint een flinke peuterpuber te worden. Als dan bijvoorbeeld de televisie niet aan mag, begint hij te schreeuwen en gooit hij zich op de grond. Hij ligt sowieso regelmatig op de grond als hij iets niet mag. Nomi deed dat op deze leeftijd ook, dus inmiddels weet ik gelukkig dat het wel weer overgaat!

Praten

Lenn heeft de laatste tijd een aantal nieuwe woordjes geleerd. Nomi is ook druk bezig om Lenn woordjes te leren, en hij onthoudt er best veel van. Tot frustratie van Nomi zegt Lenn haar naam nog steeds niet goed. Eerst was het ‘Nana’, nu is het ‘Mimi’. En dan reageert Nomi regelmatig met ‘Ik ben niet Mimi, ik ben Nomi!’. Maar ach, dat komt vanzelf wel.

Naar het consultatiebureau

Dinsdag mochten we weer naar het consultatiebureau. Het was een kort bezoekje, want er waren eigenlijk geen bijzonderheden. Lenn weegt 11,2 kilo en hij is 83 cm lang. Niet erg groot dus, maar hij blijft zijn eigen lijntje nu wel volgen. Verder was alles goed en we mogen weer langskomen als Lenn bijna 2 jaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.