De kinderkamer inrichten

Gastartikel – De kinderkamer: de ruimte waarin jouw kleine slaapt, speelt en opgroeit. Logisch dat je deze kamer zo perfect mogelijk wilt maken. Maar hoe pak je dit aan en waar moet je rekening mee houden bij het inrichten van de kinderkamer? Met deze tips steelt jouw kind straks de show met zijn of haar kamer.

Tip 1: Een goede basis is het halve werk

Laten we bij het begin beginnen: de basis. Voordat je de kinderkamer gaat inrichten met meubels en accessoires, is het belangrijk dat de kamer een goede basis heeft. Denk hierbij aan de vloer, muren en het plafond.

Vloer: Kies bij voorkeur voor een harde vloer in de kinderkamer, zoals hout of laminaat. Deze vloeren zijn makkelijk om schoon te maken en minder gevoelig voor vlekken. Heb je liever een zachte ondergrond, zodat je kind hier fijner op kan spelen? Kies dan voor een vloerkleed. Deze kun je eenvoudig uitkloppen en buiten laten luchten om de kamer fris te houden. Kies voor een lichte kleur op de vloer voor een ruimtelijk effect in de kamer.

Muren: Er zijn weinig dingen die zoveel mogelijkheden bieden als de muren in een kinderkamer. Wil je de kamer het liefst strak en rustig houden? Kies dan voor een simpele witte laag verf op de muren. De kamer kun je vervolgens decoreren met meubels en accessoires om het speels te maken. De meeste kinderen vinden het echter een feest om de muren van hun kamer een kleur te geven. Is je kind oud genoeg? Laat hem of haar dan mee beslissen over de kleur op de muren. Naast kleur, kun je ook kiezen voor een meer creatieve oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een toffe muurschildering of kies voor magneet- of krijtverf, zodat jouw zoon of dochter zelf de kunstenaar kan uithangen.

Plafond: Kinderkamers zijn vaak kleine ruimtes. Verf de plafond in een lichtere kleur dan de muren voor een ruimtelijk effect. Een witte laag op het plafond is een goede basis en verveelt niet.

Tip 2: Hoogslaper

De kinderkamer is vaak een kleine ruimte met vele functies. Ga daarom efficiënt om met de ruimte die je hebt. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper. Jouw zoon of dochter kan hier ‘s nachts heerlijk in slapen én de ruimte onder de hoogslaper kun je gebruiken voor een bureau, bank of speelruimte. Nog handiger: tegenwoordig zijn er ook hoogslapers verkrijgbaar met daarin ingebouwde bergruimte. Hierdoor kun je er veel spullen in kwijt, zoals beddengoed, kleding of speelgoed, waardoor je in de rest van de kamer minder kastruimte nodig hebt.

Tip 3: Keep it clean

Het is een grote ergernis van vele ouders: een rommelige kinderkamer. Maak het opruimen voor je kind daarom zo eenvoudig mogelijk. Voorzie de kinderkamer van veel bergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een grote kist of een klepbank waar speelgoed eenvoudig in kan worden opgeborgen. Heb je ruimte onder een bed of kast? Probeer hier dozen of bakken onder te schuiven waar schoenen, boeken of andere spullen makkelijk in opgeborgen kunnen worden. Deze ruimte gebruik je anders niet en geef je hierdoor een nuttige functie.

Je woning voorbereiden op gezinsuitbreiding

Heb je te weinig ruimte in huis voor een goede kinderkamer of wordt jouw gezin te groot voor jouw woning? Overweeg dan om te verhuizen naar een grotere woning. Een nieuwe woning biedt de mogelijkheid om alle ruimtes in huis, inclusief kinderkamer, exact in te richten zoals je voor ogen hebt. Voor een stressloze verhuizing voor jou en je gezin schakel je een verhuisservice in. De verhuizers nemen al het werk voor je uit handen, zodat jij je zonder zorgen kunt focussen op je nieuwe woning. Schakel voor een vlekkeloze verhuizing een verhuisbedrijf in dat is aangesloten bij de Erkende Verhuizers. Op die manier weet je zeker dat jouw verhuisbedrijf goede kwaliteit levert.

Hier lees je nog veel meer kinderkamer ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.