En toen sloot Nomi zichzelf op..

zichzelf opgesloten

Plaatsen waar je eigenlijk niet mag komen, zijn natuurlijk juist de leukste plaatsen. Tenminste, wel als je twee en een half bent. Je wilt niet weten hoe vaak ik de laatste tijd al ‘kom eens uit de badkamer!’ gezegd heb. Hier in de caravan is de badkamer zelfs zo leuk, dat Nomi en Lenn het liefst al hun speelgoed er neerleggen, en er dan gaan zitten spelen. Laatst rende Nomi de badkamer weer in, en vervolgens riep ze ‘Mama! Deur open doen?’

Op slot

‘Doe zelf de deur maar even weer open Nomi.’ ‘Deur kan niet open mama!’ Huh? En toen viel het kwartje. Ze had de deur toch niet op slot gedaan?! Ik probeerde de deur open te doen, en je raadt het waarschijnlijk al.. Die ging niet open. ‘Nomi, je hebt de deur op slot gedaan. Weet je hoe hij weer open moet?’ ‘Ja!’ ‘Doe dat maar dan’. ‘Nomi kan dat niet’.. Sh*t..

Gelukkig had Nomi niet helemaal door in wat voor situatie ze zichzelf had gemanoeuvreerd, dus ze bleef heel rustig. Inmiddels stond Lenn aan de deur te trekken, en Nomi zei doodleuk ‘Lenn doet deur wel open.’ Nou schat, dat wordt hem niet.

Het raam

Op hoop van zegen liep ik naar buiten, en probeerde ik het raam van de badkamer open te doen. De ene kant zat op de klem, de andere kant niet. Ik kon het raam een heel klein stukje open doen, maar niet genoeg om bij de klem te kunnen. ‘Kiekeboe mama!’, Nomi vond het nog steeds wel grappig. Ik legde haar uit dat ze het raam even open moest doen, en tegen mijn verwachtingen in deed ze dat meteen.

Het raam was te hoog en te klein om naar binnen te gaan. Ik probeerde Nomi de deur nog een keer open te laten doen, maar ze had geen idee wat ze moest doen. Ze trok een paar keer aan het slot, maar dat werkte natuurlijk niet. En ik moet toegeven; het is ook een raar slot.

Dat slot zou dus niet open gaan, dus Nomi moest maar via het raam naar buiten. ‘Nomi, kom eens hier.’ ‘Nee Nomi even spelen.’ ‘Nomi, je moet nu hier komen, anders kun je niet meer uit de badkamer.’ ‘Nee?’ ‘Nee.’ Toen leek ze het pas een beetje te snappen, maar dat was misschien maar beter ook. Ik tilde haar uit het raam, en Nomi liep linea recta naar de badkamer deur.

‘Deur op slot mama?’ Ja, dat klopt.. Ook al had Nomi niet door dat ze iets gedaan had wat niet zo handig was, wilde ik het er toch even met haar over hebben. Ze weet namelijk heel goed dat ze deuren niet op slot mag doen. Ik had me allang voorgenomen om dit slotje eraf te halen, maar er zijn natuurlijk veel meer plaatsen waar ze zichzelf op kan sluiten.

‘Nomi kan niet meer uit badkamer’

Ik legde haar uit dat ze deuren niet op slot mag doen, omdat ze dan niet meer naar buiten kan. ‘Door raam naar buiten hè mama?’ Maar dat kan natuurlijk niet overal. Uiteindelijk leek ze het te snappen, en achteraf was ze toch best wel onder de indruk van wat er was gebeurd. Ze begon er telkens weer over, en ze heeft het aan flink wat mensen verteld. Vooral ‘Nomi kan niet meer uit badkamer’ vertelde ze telkens weer..

Heeft jouw kind zichzelf wel eens opgesloten?

5 gedachten over “En toen sloot Nomi zichzelf op..

  1. Jessica schreef:

    Jeetje dat is schrikken. Ik heb zelf wel een keer opgesloten gezeten in de WC van de mc donalds, toen ik 5 was ofzo. Daar had je zulke rare sloten.. haha…

    Hoe is de deur uiteindelijk open gegaan nu dan?

  2. Kelly schreef:

    Pff wat een schrik. Helemaal omdat jij zelf best in de stress schiet en Nomi lekker rustig eronder bleef en het eerst wel grappig vond. Gelukkig kon je haar er via het raam uit krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.