NOMI’S VIJFDE MAAND; VASTE HAPJES, ZITTEN, GILLEN EN LACHEN

Afgelopen vrijdag was Nomi alweer 5 maand! Het was een maand waarin ze zich heel erg heeft ontwikkeld en ik heb het al een paar keer gezegd, maar het wordt steeds leuker! Pasgeboren baby’s zijn natuurlijk heel schattig, maar ik vind het heel leuk dat Nomi nu steeds meer kan.

Vijf maanden oud

Ongeveer twee weken geleden zijn we begonnen met vaste hapjes. Ze eet nog niet veel, maar ze vindt het wel lekker. Ze heeft nu wortel, broccoli en aardappel gegeten en ondanks dat het een smeerboel werd, is het ontzettend leuk om het haar te geven.

Vaste hapjes

Die hapjes krijgt ze meestal in de kinderstoel en daarin zit ze al heel goed. Ze valt niet om en met een steuntje in haar rug blijft ze prima zitten. Ook los zitten gaat steeds beter, als ze op haar handjes steunt, blijft ze eventjes zitten. Hoewel ze echt een klein ding is, ontwikkelt ze zich dus wel heel snel.

Verder is ze de laatste tijd echt een blij kind. Ze klets, gilt en lacht heel veel. Ze kan zich ook steeds beter zelf vermaken. Soms hoor ik haar hardop lachen als ze in de box ligt en ze voert hele gesprekken met haar knuffels. Ook met ons hoor, als ik tegen haar praat, brabbelt ze regelmatig terug.

Ook stond er een bezoekje aan het consultatiebureau op de planning. Ze werd gemeten en gewogen (ze woog net geen 6 kilo en ze was 63cm lang) en ze kreeg prikjes. Daar was ze het niet zo mee eens en ze zette het even op een gillen, maar ze was wel goed te troosten. ’s Avonds kreeg ze koorts, maar volgens mij had ze er zelf niet zo heel veel last van. De volgende dag was ze weer helemaal beter.

Deze maand is ze regelmatig bij mijn moeder en schoonmoeder, omdat ik twee dagen in de week werk. Dat gaat heel goed en ze vindt het echt leuk. Als ze haar oma’s ziet, gaat ze meteen lachen en je kunt echt zien dat ze ze herkent. Ook drinkt ze (gelukkig) heel goed uit de fles.

Het gaat dus allemaal echt heel goed! Ik zal jullie volgende maand weer een update geven (dan is ze al 6 maanden!).

6 gedachten over “NOMI’S VIJFDE MAAND; VASTE HAPJES, ZITTEN, GILLEN EN LACHEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.