Herfstvakantietip; Halloween in de Julianatoren

helikopter

‘Nomi, zondag gaan we iets leuks doen!’ ‘Yes! Wat gaan we dan doen?’ ‘We gaan naar de Julianatoren!’ ‘Jaaa! Mag ik dan weer in het reuzenrad? En van de grote glijbaan? En ik wil ook in de helikopter!’ Nomi was meteen helemaal enthousiast. Lenn wist niet meer zo goed wat de Julianatoren was, maar ik wist zeker dat hij het ook heel leuk zou gaan vinden. Deze keer was er ook nog iets speciaals, het is namelijk Halloween in de Julianatoren!

Halloween in de Julianatoren

Het is één van de populairste evenementen bij Kinderpretpark Julianatoren; Halloween. Tijdens de herfstvakantie griezelen bezoekers tijdens dit jaarlijks terugkerend event van het Apeldoornse pretpark in het Griezeldoolhof, gemaakt van echt stro, waarin echte griezels ronddwalen. Vernieuwd is het Loopspookhuis waarin je op zoek gaat naar de schat. Natuurlijk zijn er volop shows met daarin de vier populaire mascottes Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul en Julia. Geniet van Jul’s Griezelsfeest, Julia’s Halloween Dansles en de grote spookshow ‘De Spoken van Griezelstijn’. Halloween duurt tot en met zondag 28 oktober.

Griezelcatwalk

Gedurende Halloween presenteert Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin de Griezelcatwalk om 16:00 uur. Bezoekers die zich volledig hebben uitgedost als griezel mogen mee lopen op de catwalk waarmee mooie prijzen zijn te winnen. De hoofdprijs is een gezinsabonnement 2019. Opgeven kan 15 minuten voorafgaand aan deze show.

Voor de tweede keer naar de Julianatoren

Bart en ik zijn er beide als kind al een aantal keren geweest, maar voor Nomi en Lenn was dit de tweede keer dat ze naar de Julianatoren gingen. De eerste keer was afgelopen zomer en toen hebben ze het ontzettend leuk gehad. Een tijdje geleden kregen we een uitnodiging om weer langs te komen en dat wilden we natuurlijk heel graag!

We stapten op tijd in de auto, want als we later zouden gaan houdt Lenn het waarschijnlijk niet zo lang vol. En het was maar goed dat we op tijd weg waren gegaan, om 10.15 uur stonden er namelijk al hartstikke veel auto’s op de parkeerplaats! Gelukkig konden we nog vlak bij de het pretpark parkeren.

Het griezeldoolhof; ‘Daar durf ik niet in!’

halloween

Het griezeldoolhof zag er ontzettend gaaf uit, maar Nomi vond het al heel eng om er alleen maar langs te lopen. Ze hield mijn hand stevig vast en ze zei meteen ‘daar durf ik niet in!’. Ze is er natuurlijk ook nog wel een beetje klein voor. Misschien durft ze er in de toekomst wel in, ik ben er namelijk wel heel benieuwd naar!

Het pretpark in

reuzenrad

Iets voor half 11 waren we bij de kassa. Het park was nog gesloten, maar de openingsshow was al bezig. Lenn danste meteen fanatiek mee en Nomi vond het allemaal een beetje spannend. Toen het park openging liepen we meteen naar het reuzenrad. Vanuit het reuzenrad zie je het hele park en Nomi begon al op te noemen waar ze allemaal in wilde.

Favoriet; de helikopters

helikopter

Eén van de favoriete attracties van Nomi en Lenn is de helikopterbaan. Samen met Bart gingen ze erin (ik vind dat namelijk helemaal niks). We hebben even in de rij moeten staan, maar daar heeft de Julianatoren rekening mee gehouden. Terwijl je in de rij staat, kun je namelijk lekker spelen met van alles en nog wat. En ze vonden het geweldig in de helikopter!

De mooiste attractie; de carrousel

draaimolen

Wat mij betreft is de stoomcarrousel (die uit 1887 komt!) toch wel de mooiste attractie. Je kunt zitten op paarden en struisvogels en kinderen vinden het geweldig!

Super stoer; de Dino’s Tour

dinosaurus

Lenn is gek op dino’s en hij wilde dan ook graag in deze attractie. Nomi twijfelde even, ze vond het toch wel erg spannend. En toen Lenn zei ‘dinosaus Nomi opeten!’ durfde ze niet meer. Zij ging met Bart iets anders doen, en ik ging samen met Lenn in de rij staan voor de Dino’s Tour. Lenn vindt het sowieso altijd al heel leuk om in een autootje te zitten, en al die dino’s maakten het natuurlijk nog veel leuker. Hij keek zijn ogen uit!

Minimale lengte

julianatoren

Voor veel attracties moet je 90 centimeter lang zijn om er zonder volwassene in te mogen. Lenn is 88 centimeter, dus bij de meeste dingen moesten we mee. Op zich niet erg, maar Lenn wilde eigenlijk wel graag ‘zelluf’. Een minimale lengte is natuurlijk een perfecte manier om discussies over leeftijd te voorkomen, maar toen ik zag dat vrij veel dreumesjes wel alleen mochten omdat ze net iets langer zijn dan Lenn, vond ik dat wel jammer. Maar ach, de volgende keer mag hij er vast wel alleen in!

In sommige attracties mogen kinderen al vanaf 80 centimeter alleen, zoals de Turtlebaan, de zweefmolen en de Disney-molen op de foto hierboven. Het leverde even een discussie op met Bart (hij vond het niet veilig dat Lenn erin zou gaan) maar Lenn was het met mij eens en stapte er gewoon in. Hij bleef keurig zitten en hij vond het geweldig.

De shows

show

De Julianatoren heeft ontzettend leuke shows. We kenden de openingsshow al, en tijdens de herfstvakantie zijn er speciale Halloween shows. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar De Grote Spookshow en Jul’s Griezelfeest. Wij keken naar de laatste en dat is echt een aanrader.

Daarna liepen we naar de auto met twee hele vermoeide kinderen. Ze hadden natuurlijk een hartstikke drukke dag gehad en het was eigenlijk al lang tijd voor Lenns middagslaapje. In de auto vielen ze allebei in slaap en de rest van de dag hebben ze heerlijk gekletst over de Julianatoren.

Gaan jullie wel eens naar de Julianatoren?

4 gedachten over “Herfstvakantietip; Halloween in de Julianatoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.