De Julianatoren is weer geopend en wij waren erbij!

julianatoren

Afgelopen weekend werd kinderpretpark De Juliantoren weer geopend. Oké, ze hadden al even proefgedraaid omdat het zulk lekker weer was, maar dit weekend was de officiële opening. Ook werd er een nieuwe attractie geopend, namelijk ‘De Hoge Hoed’. En wij mochten erbij zijn!

De kassa’s openen een half uur voordat het park open gaat, en toen wij aankwamen waren de kassa’s net geopend. Vervolgens kun je plaatsnemen op het terras en tien minuten voordat het park open gaat, begint de openingsshow.

Afgelopen week hadden we op YouTube al wat filmpjes gekeken van de Julianatoren. We keken onder andere naar Julianatoren PeuterTV. Daardoor kenden Nomi en Lenn de karakters zoals Jul & Julia, Meneer Kaasschaaf en Mevrouw Suikerspin al. Nomi vond het allemaal wel erg spannend, maar Lenn was helemaal enthousiast toen de show begon. Hij stond met zijn neus vooraan en danste heel leuk mee!

De Hoge Hoed

free fall

Toen het park open ging, liepen we eerst even een rondje door het park. Vervolgens gingen we terug naar voren, want daar werd de nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’ geopend. Meneer Kaasschaaf ging samen met de kinderen die de naam hadden bedacht als eerste in de attractie. Het is een vrije val attractie, geschikt voor stoere kinderen vanaf 90 centimeter.

de hoge hoed

Lenn keek zijn ogen uit, maar zelf durfde hij er niet in. Nomi ook niet, maar dat had ik ook wel verwacht. Nomi vindt dingen namelijk wel snel eng.

Het park in

paardjes

Vorig jaar zijn we twee keer naar de Julianatoren geweest en Nomi heeft er heel veel van onthouden. Daardoor wist ze al precies waar ze in wilde. De eerste attractie waar ze graag in wilde, was de paardenbaan. Inmiddels was Lenn ook groot genoeg om er zelf op te mogen. Vorig jaar was hij nog net geen 90 centimeter en daardoor mocht hij nog niet overal alleen in. Inmiddels is hij 92 centimeter en mocht hij zelf op het paard zitten!

zweefmolen

Er is zoveel leuks dat Nomi en Lenn nauwelijks konden kiezen waar ze daarna in wilden. Lenn was helemaal dol en rende van hot naar her. Eerst gingen ze in de zweefmolen, vervolgens sprongen te op de trampolines, ze maakten een ritje op de safaribaan, ze gingen in de olifantenmolen… Toen Elena honger kreeg ben ik haar gaan voeden. In de Julianatoren zijn heel veel bankjes, waardoor er ook als het druk is genoeg plek is om even lekker te gaan zitten. Ondertussen gingen Nomi, Lenn en Bart in de helikopters. Die gaan over een groot deel van het park en ik zag ze enthousiast zwaaien toen ze over me heen vlogen!

Superleuke lenteweken

cas de ranger

Dit weekend begonnen de Superleuke Lenteweken en deze duren tot en met 5 mei. Deze weken staan boordevol te gekke activiteiten. Cas de Ranger heeft een nieuwe show waarin hij de bezoekers klaarstoomt om op avontuur te gaan in de Experience en zodoende een échte ranger te worden! De show is educatief, interactief en gewoon ontzettend leuk. Voor peuters is het nog een beetje ingewikkeld, maar voor iets oudere kinderen is het echt een aanrader!

Vanuit het reuzenrad het park bekijken

julianatoren geopend

Daarna ging ik met Nomi en Lenn in het reuzenrad. Vanuit het reuzenrad kun je het hele park zien en Nomi en Lenn waren aan het kijken waar ze nog in wilden. Normaal gesproken zou Lenn op dit tijdstip een middagdutje doen, maar die mocht hij een keertje overslaan. En naar eigen zeggen was hij ‘echt niet moe hoor!’.

kabouterwonderland

Na Jul’s Stones baan en de Dino’s Tour (Lenns favoriete attractie) begonnen Nomi en Lenn toch wel een beetje moe te worden. Ze wilden nog graag even een ritje maken door Kabouterwonderland. Hier rij je langs zagende kabouters, een kabouterdierendokter, kabouterbaby’s en zelfs muziek makende kabouters!

tuimelende theekopjes

‘Oh kijk mam, die theekopjes kunnen heel hard ronddraaien! Zullen we daar samen in gaan?’ Ja koekkoek, en dan ben ik straks in de auto nog steeds duizelig. Dus ik liet haar en Lenn samen gaan, dat leek me een beter plan. Ook dit vonden Nomi en Lenn ontzettend leuk. Inmiddels was Lenn wel echt heel moe, maar hij bleef lachen!

Vervolgens waren de knolletjes wel echt op en we besloten weer naar huis te gaan. In de auto vielen Nomi en Lenn allebei in slaap. We kijken terug op een ontzettend leuke dag. Het pretpark is echt super leuk voor kinderen tot een jaar of 10.

Lenn was vooral erg onder de indruk van de Dino’s en de helikopters. Nomi vond de paardenbaan, het reuzenrad en ook de helikopters het leukst. Toen we het park uitliepen riep Lenn ‘Ikke kom morgen weer!’. Dat ging niet door, maar we komen zeker nog een keertje langs!

Wil je met korting naar de Julianatoren? Lees dan deze blog van collegablogger Amanda eens over Jumbo Dagje Uit

Ben jij al eens in de Julianatoren geweest?

Een gedachte over “De Julianatoren is weer geopend en wij waren erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.