Gaan we deze keer weer wasbare luiers gebruiken?

wasbare luiers gebruiken

Degenen die mij al een tijdje volgen, hebben hier misschien wel eens eerder wat gelezen over wasbare luiers. Toen Lenn ongeveer een halfjaar oud was, zijn we wasbare luiers gaan gebruiken. Dat beviel mij toen heel goed, maar toch zijn we uiteindelijk weer teruggegaan naar wegwerpluiers. Nu ik zwanger ben van ons derde kindje begon ik na te denken of ik deze keer weer wasbare luiers wil gaan gebruiken.

Van wegwerp naar wasbaar, en weer terug naar wegwerp

Toen we net begonnen met wasbare luiers was ik razend enthousiast, ik wilde niks anders meer. Het is veel beter voor het milieu, ze zaten Lenn perfect, ze hebben ontzettend leuke printjes en nog een groot voordeel; alle poep bleef ín de luier. Met wegwerpluiers zat Lenns hele rug wel eens onder de poep, maar met wasbare luiers is dat nooit gebeurd.

Maandenlang gebruikte ik alleen maar wasbare luiers, zelfs als we ergens naartoe gingen. Maar toen begon ik het niet meer zo handig te vinden om ergens anders dan thuis wasbare luiers te gebruiken. Als we ergens naartoe gingen, deed ik Lenn een wegwerpluier om. Ik merkte dat ik die minder vaak hoefde te verschonen en stiekem vond ik dat toch wel prettig. Het gebruik van wegwerpluiers sloop er een beetje in, en uiteindelijk gebruikte ik alleen nog maar wegwerpluiers. Zonde eigenlijk!

Baby nummer drie in wasbare luiers?

De luiers zijn er allemaal nog en binnenkort verhuizen ze naar de babykamer. Ik heb een paar luiers die vanaf de geboorte te gebruiken zijn, zoals de Softbums (je kunt deze Wasbare luiers kopen bij Nappy’s). Sommige luiers zijn in het begin nog te groot, dus waarschijnlijk zal ik het combineren met wegwerpluiers. En als ze groot genoeg is voor de andere wasbare luiers, is het mijn bedoeling dat ze thuis altijd wasbare luiers gaat dragen.

Heb jij ervaring met wasbare luiers? En wat vind je ervan?

2 gedachten over “Gaan we deze keer weer wasbare luiers gebruiken?

  1. Maaike schreef:

    Vooral doen! Het bevalt me echt nog steeds prima. En natuurlijk pak ik bij dagjes weg wel eens wegwerp, vooral vanwege minder bagage,maar ik ken echt genoeg luiers die lang zat houden voor een tijd weg of een hele nacht. Als je advies wilt hoor ik je wel, weet er inmiddels een hoop vanaf.

  2. Kirsten schreef:

    Wat interessant! Ik heb eigenlijk uit automatisme al wat wegwerpluiers ingeslagen maar ik heb nog nooit wat gelezen over wasbare luiers. Misschien toch maar eens inlezen op dat iets is voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.