Dingen om als ouder altijd bij je te hebben

altijd bij je hebben

Inmiddels ligt de luiertastijd achter me, tegenwoordig neem ik gewoon mijn eigen tas mee als ik ergens naartoe ga, met wat spulletjes voor de kinderen erin. Maar toen Elena een tijdje geleden behoorlijk hard viel en flink begon te bloeden, kwam ik erachter dat ik voortaan toch wat meer spulletjes mee moet nemen. Gelukkig had ik een mondkapje in mijn jaszak waarmee ik het bloeden probeerde te stoppen, maar dat is natuurlijk niet ideaal. Daarom maakte ik een lijstje met dingen die ik voortaan altijd bij me wil hebben, en die deel ik vandaag met jullie.

Mobiele telefoon

Die heb ik zelf eigenlijk altijd wel bij me, maar het is wat mij betreft ook echt een must. En toen ik in het bos stond met een bloedende peuter, werd ik me daar nog meer van bewust. Ik belde meteen de huisarts en vervolgens belde ik Bart, om hem te vragen om even thuis te komen, zodat ik Nomi en Lenn niet mee hoefde te nemen naar de huisarts. Je zult wel snappen dat ik op dat moment erg blij was dat ik mijn telefoon bij me had.

Gaasjes en pleisters

Met een mondkapje kun je het bloedden wel een beetje stoppen, maar een gaasje of pleisters zijn daar toch geschikter voor. Gelukkig bloedde Elena’s wondje na een minuut of 10 al veel minder, waardoor ik naar huis kon rijden zonder dat haar hele gezichtje onder het bloed zou gaan zitten. Maar voortaan zorg ik ervoor dat ik altijd een gaasje en wat pleisters in mijn tas heb zitten.

Flesje water

Een flesje water is altijd handig. Wanneer iemand opeens dorst krijgt, wanneer iemand vieze handen heeft, et cetera. Ik moet toegeven dat ik niet altijd een flesje water in mijn tas heb zitten, maar ik zorg ervoor dat ik wel altijd water in de auto heb liggen.

Babydoekjes

Mijn jongste is inmiddels 3 jaar, maar ik ben nog lang niet van plan om afscheid te nemen van babydoekjes. Ik gebruik ze overal voor. Voordat ik de kinderen ’s ochtends naar school breng, maak ik hun gezichten ermee schoon en ook als ik een vlek op de tafel zie, pak ik snel even een babydoekje. Ik heb ze ook altijd in mijn tas zitten, voor het geval één van de kinderen even schoongemaakt moet worden.

Handdoek

Ik heb altijd minimaal één handdoek in de auto liggen, vooral voor noodgevallen. Ik gebruikte de handdoek een keer toen Lenn met zijn blote voeten een meertje in wilde lopen, en vervolgens viel. Of toen hij als peuter opeens begon te spugen in de auto. En een handdoek is ook handig wanneer de kinderen wel erg vies en nat zijn geworden van het spelen.

Extra kleding

Doorgelekte luiers, kinderen die besluiten om in de modder te gaan zitten, kinderen die een beker drinken over zichzelf heen gooien… Dat soort dingen gebeuren nou eenmaal. En dan is het wel handig om wat extra kleertjes bij je te hebben. Elena heeft altijd reservekleertjes in haar peuterspeelzaaltasje zitten, en voor Nomi en Lenn leg ik vaak een tasje met wat reservekleertjes in de auto. Meestal kies ik voor oudere kleding die ze normaal toch niet meer aandoen, zoals een legging met een gaatje of een shirt dat wel erg pillig is geworden. We hebben die kleding bijna nooit nodig, dus het hoeft echt geen mooie kleding te zijn. Maar als het nodig is, is het wel erg fijn om wat extra kleren bij je te hebben.

Heb jij deze dingen ook altijd bij je?

3 gedachten over “Dingen om als ouder altijd bij je te hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.