Elena is 7 maanden – tandjes en kiekeboe spelen

7 maanden

Vandaag is Elena 7 maanden oud en ik ga jullie weer even bijkletsen! Ik vertel jullie over het eten, tandjes, haar ritme, spelen en hoe het verder met haar gaat.

Vaste voeding

Ik weet wel dat mijn kookkunsten niet geweldig zijn, ik kan bijvoorbeeld zelfs magnetronpopcorn laten aanbranden. Ook Elena is geen fan van mijn kookkunsten en van de zelfgemaakte hapjes at ze erg weinig. Daarom probeerde ik eens een potje en dat ging een stuk beter. Ze gaat nu steeds meer eten en ze wordt al helemaal blij als ik een slabbetje uit de kast pak!

Tandjes

Inmiddels heeft Elena 2 ondertandjes. Ze kwamen door zonder dat ze er heel veel last van had, dus dat was echt een meevaller. Eigenlijk merkte ik alleen aan haar luiers dat ze tandjes kreeg, volgens mij had ze nauwelijks pijn!

Ritme

Ook krijgt ze steeds meer een ritme. Meestal doet ze 2 slaapjes per dag. ’s Ochtends gaat ze vaak tussen 9 en half 10 naar bed en dan verschilt het heel erg hoe lang ze slaapt. ’s Middags gaat ze naar bed als ik Nomi van school heb gehaald, dus rond half 3 gaat ze weer slapen . Ook dan verschilt het hoe lang ze slaapt. ’s Avonds gaat ze tegelijk met Nomi en Lenn naar bed, rond 19.00 uur. Voordat wij zelf naar bed gaan krijgt ze nog een voeding, en daarna slaapt ze meestal door.

Spelen

Het liefst speelt Elena met Nomi en Lenn, en nu de scholen weer zijn begonnen, moet ze echt een beetje afkicken. Ze vraagt opeens een stuk meer aandacht van mij, wat natuurlijk wel logisch is. Want tijdens de zomervakantie speelde vooral Nomi heel erg veel met Elena. Ze speelden bijvoorbeeld samen op een boxkleed op de grond of er werd ‘vadertje en moedertje’ gespeeld, met Elena als baby. Elena geniet ontzettend van die aandacht en ze is echt gek op Nomi en Lenn.

Ze kan zichzelf ook best goed vermaken, vooral in de box. Ze speelt veel met de babygym en ook knisperboekjes vallen goed in de smaak. En als ze ander speelgoed wil hebben waar ze niet bij kan, rolt ze zichzelf er naartoe. Ze is nog totaal niet bezig met tijgeren of kruipen, maar rollend lukt het haar toch om zichzelf te verplaatsen.

Kiekeboe!

Wat ze ook heel leuk vind, is kiekeboe spelen. Het liefst met Nomi, dan begint Elena al snel te schaterlachen. Inmiddels speelt Elena zelf ook kiekeboe, door iets voor haar gezicht te houden en het dan weer weg te halen. En als ik dan ‘Kiekeboe!’ roep, lacht ze van oor tot oor!

Makkelijk kindje

Elena is dus eigenlijk een heel makkelijk kindje. Ze huilt niet veel en ze vind alles wel prima. Het enige wat een beetje vervelend is, is haar eczeem. Ik weet nog steeds niet helemaal waar het nou door komt, maar het lijkt nu iets minder te worden. Daar zal ik binnenkort weer een update over schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.