Dingen die mensen vragen over Lenn

dingen die mensen vragen

Ik krijg regelmatig vragen over Lenn en over het feit dat hij non-binair is en laatst heb ik jullie via Instagram gevraagd wat jullie graag willen weten. Daar kwamen een heleboel reacties op, en vandaag beantwoord ik de meest gestelde vragen. En als jullie nog andere vragen hebben, mogen jullie ze altijd stellen. Dat vinden we helemaal niet erg!

Wil Lenn een meisje zijn?

Lenn heeft (toen hij 3 en 4 jaar was) een hele tijd gezegd dat hij een meisje was. Hij droeg toen (bijna) alleen maar meisjeskleding en als iemand vroeg hoe hij heette, zei hij ‘Lisa’. Maar inmiddels is het allemaal een beetje anders en wil hij geen meisje meer zijn, maar ook geen jongen. Hij zit er een beetje tussenin, en zelf zegt hij dat hij zowel een jongen als een meisje is. Dat kan in de toekomst natuurlijk nog veranderen, maar op dit moment wil Lenn geen meisje zijn, maar ook geen jongen.

Krijgt hij zelf veel vragen of zijn het de volwassenen die zeuren?

Kinderen vragen regelmatig aan Lenn of hij een jongen of een meisje is. In zijn klas wordt er weinig over gezegd, want die kinderen weten inmiddels wel dat hij niet in één van die hokjes past. Maar op andere plekken, zoals laatst op de kinderboerderij, krijgt hij daar vaak vragen over. Ook wordt er wel eens gevraagd waarom hij meisjeskleding draagt en dan zegt hij meestal ‘omdat ik dat mooi vind’. Maar tegen hem worden er gelukkig niet vaak negatieve dingen gezegd.

Speelt hij ook veel met meisjesspeelgoed?

Qua speelgoed kiest Lenn vaker voor jongensachtig speelgoed dan bijvoorbeeld voor poppen of Barbies. Hij is gek op bouwen en dat soort dingen. Tijdens rollenspellen en wanneer hij zich wil verkleden gaat het weer alle kanten op. De ene keer speelt hij de koningin en trekt hij een verkleedjurk aan, en de volgende keer besluit hij dat hij ‘papa’ wil spelen.

Gaat hij naar de jongens- of meisjes wc?

Lenns klas heeft geen aparte jongens- en meisjeswc’s, dus op school hoeft hij niet te kiezen. Als we ergens anders gaat hij vaak naar de meisjeswc, omdat hij dan samen met mij of met Nomi gaat. Toen we vorig jaar aan het kamperen waren, verschilde het per keer waar hij naartoe ging. Het maakt Lenn eigenlijk niks uit naar welk toilet hij gaat.

Lenn zit sinds een paar maanden geleden op free runnen en daar moet hij wel kiezen naar welke kleedkamer hij gaat. Zelf zegt hij dat de meisjes in de meisjeskleedkamer wel eens zeiden dat hij naar de jongenskleedkamer moet gaan, en in de jongenskleedkamer zeiden ze dat hij naar de meisjeskleedkamer moest gaan. Waarschijnlijk kwam dat doordat de kinderen hem nog niet kenden en niet wisten wat Lenns gender is. Nu wordt daar trouwens nooit meer moeilijk over gedaan.

Wil Lenn vooral meisjeskleding aan om het mooie? Voelt hij zich meer als zijn zussen?

Lenn kan heel blij worden van een mooie jurk, maar ook van een dinoshirt. Hij draagt gewoon wat hij mooi vindt en hij kiest iets vaker voor meisjeskleding dan voor jongenskleding. Hij voelt zich zowel een jongens als een meisje, maar hij is zeker niet zo’n meisje-meisje als Nomi.

Hoe gaan zijn juffen hiermee om?

Zijn juffen gaan er vanaf het begin al heel goed mee om, ik kan er echt niks negatiefs over zeggen. Lenn kwam groep 1 binnen als meisje en dat is nooit een probleem geweest. Ook als andere kinderen er iets over vragen of zeggen, gaan Lenns juffen daar heel goed mee om. Lenn kan op school lekker zichzelf zijn en daar ben ik heel erg blij mee!

Hoe gaan anderen om met zijn kledingkeuze?

Toevallig had ik daar al een artikel over klaarstaan toen ik deze vraag kreeg, dus daarvoor verwijs ik je naar het artikel over de reacties op het non-binair zijn.

Een gedachte over “Dingen die mensen vragen over Lenn

  1. betty schreef:

    Wat een duidelijk artikel met antwoorden op vragen die ik ook wel eens heb gedacht.
    En wat fijn dat Lenn Lenn mag zijn, hij boft maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.