DOMESTIC GODDESS TAG – THIS OR THAT

Op de blog van Manon en Bibian kwam ik de Domestic Goddess tag tegen, een tag over het huishouden. Niet mijn favoriete bezigheid, maar het hoort erbij. En een tag invullen over dit onderwerp leek me erg leuk, dus vandaag kun je vanalles lezen over ons huishouden.

De was
Droger/aan de waslijn?

Beide! De meeste dingen hang ik gewoon op, kleding bijvoorbeeld. Ik vind het zonde om het in de droger te gooien, want meestal is dat niet echt goed voor kleding. Handdoeken en beddengoed doe ik wel in de droger, anders kom ik echt niet door de was heen.

Sorteren/alles bij elkaar?
Ik heb één wasmand, dus eerst gaat alles bij elkaar. Bart is ook niet de aangewezen persoon om was te sorteren, dus dat zou toch geen zin hebben. Het zou me niks verbazen als hij rood en wit gewoon bij elkaar zou gooien. Hij doet best veel in het huishouden, maar de was durf ik hem niet toe te vertrouwen. Maar goed, dat was de vraag niet. In eerste instantie gooi ik dus alles bij elkaar, maar ik sorteer het wel als ik ga wassen. Niet heel strikt hoor, ik sorteer eigenlijk alleen op kleur. En er gaan regelmatig witte rompertjes mee met de gekleurde was, en witte hydrofiele luiers met de gekleurde handdoeken. Anders blijf ik wassen.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel?
Ik heb een apart wasmiddel voor witte was, maar die gebruik ik nauwelijks. Nomi heeft een heel droog/gevoelig huidje, dus als er kleding van haar in de was gaat, gebruik ik altijd een wasmiddel voor de gevoelige huid. Daar was ik bijna alles mee, omdat er bijna altijd wel kleding van haar mee gaat in de wasmachine.

Een wasdag/elke dag een wasje?
Ik draai bijna elke dag wel een wasje, dus ik heb geen vaste wasdag. Als ik een keer per week zou wassen, zou de wasmand echt uitpuilen.

Kleding strijken; ja/nee?
Ik strijk echt nauwelijks. Babykleertjes strijken vind ik sowieso onzin (hoewel ik voordat Nomi werd geboren, echt alles heb gestreken) en onze eigen kleding strijk ik ook niet vaak. Strijken is absoluut een van mijn minst favoriete klusjes in het huishouden.

Koken
Makkelijk/culinair?
Makkelijk. Koken is niet mijn hobby, dus ik ga vaak voor iets wat snel klaar is. En gelukkig kookt Bart ook vaak, hij vindt het wel leuk om te doen. 

Weekboodschappen/meerdere keren per week?
We proberen in het weekend wat meer boodschappen te halen, maar door de weeks ga ik toch regelmatig nog even boodschappen doen. Ik kan niet voor de hele week bedenken wat we gaan eten.

Vaak hetzelfde/nieuwe dingen proberen?
Ik hou er best van om nieuwe dingen te proberen, maar toch eten we vaak hetzelfde.

Eten bewaren/weggooien?
Als er iets over is, gooien we het vaak weg. Als we bijvoorbeeld pasta hebben gegeten, eet ik het de volgende dag tussen de middag wel eens (tenzij ik moet werken). Ook witte bonen bewaar ik, dat vind ik lekker als ontbijt of lunch.

Aan tafel eten/op de bank eten?
We eten bijna altijd aan tafel. Op de bank eten vind ik niks.

Poetsen
Stofzuiger/swiffer?
Stofzuiger. De swiffer gebruiken we echt bijna nooit (ik weet eigenlijk niet eens waar dat ding is).

Kant en klare natte doekjes/zelf een sopje maken?
Zelf een sopje maken. Kant en klare natte doekjes vind ik echt onzin.

Zelf ramen lappen/glazenwasser?
Ik lap de ramen echt veel te weinig. Binnen doe ik het wel zelf, buiten laat ik doen door de glazenwasser. Boven kan ik er niet bij (en ik durf dat echt niet op een ladder te doen), dus daarvoor laten we zo nu en dan een glazenwasser komen. En dan doen ze de ramen benen ook meteen.

Overig
Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is?
Ik maak echt nooit mijn bed op.

Met de hand afwassen/vaatwasser?
Vaatwasser! Ik ben echt heel blij dat we er een hebben.

Opgeruimd huis/rommelig huis?
Het is bij ons thuis bijna altijd rommelig. Ik ruim best wel eens op, maar na een halve dag is het alweer een bende.

Wie doet het huishouden, jij of je partner? 
Ik doe het meeste, maar Bart helpt ook regelmatig. Hij kookt best vaak en doet de vuilnis, en in het weekend stofzuigt hij regelmatig.

Dat was hem! Ik ga geen mensen taggen, maar voel je vrij om hem over te nemen.

Gerelateerde artikelen:
– Kinderkleding tag
– Instagram tag

4 gedachten over “DOMESTIC GODDESS TAG – THIS OR THAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.