WEER AAN HET WERK; HOE BEVALT HET?

Ik ben nu twee weken weer aan het werk, en ik krijg regelmatig de vraag hoe ik het vind. Eigenlijk bevalt het me best goed. Natuurlijk vind ik het ook heerlijk om thuis te zijn met Nomi, maar de afwisseling is ook wel fijn. Ik werk op woensdag en vrijdag, dus ik ben nog steeds vijf dagen thuis met Nomi.

‘Vind je het niet erg om Nomi achter te laten?’
Achterlaten vind ik zo dramatisch klinken, en zo voelt het ook niet. Op woensdag gaat Nomi naar mijn schoonmoeder en op vrijdag naar mijn moeder. Op woensdag zijn Nomi’s nicht en neef ook bij mijn schoonmoeder, dus het is daar best druk. Ik had verwacht dat ze daar nog wel aan zou moeten wennen, maar ze is heel vrolijk als ik haar ophaal. Ook ’s avonds gedraagt ze zich niet anders dan anders. Ze vermaakt zich daar dus prima.
Op vrijdagochtend haalt mijn moeder Nomi op (heel luxe, ik weet het). Ik kan Nomi na de eerste voeding dus gewoon weer in bed leggen, maar dan wil ze niet meer slapen. Waarschijnlijk omdat ze ons beneden hoort, dus Nomi gaat om 7 uur ’s ochtends gezellig mee naar beneden. Soms slaapt ze beneden even in de box en daarna neemt mijn moeder haar mee. Ook daar vermaakt ze zich prima!

‘Kun je kolven op je werk?’
Tot je kindje negen maand oud is, heb je kolfrecht. Je mag 25% van je werktijd gebruiken om te kolven, voor mij zou dat dus twee uur zijn. Zolang ben ik er gelukkig niet mee bezig. Ik kolf drie keer ongeveer een kwartiertje. ’s Ochtends rond 10 uur, in mijn middagpauze, en rond half 4.

‘Wil Nomi wel uit een flesje drinken?’ 
Gelukkig wel. Nomi kreeg voor het eerst een flesje toen ze ruim drie weken oud was. De borstvoeding ging heel goed, en ik besloot 30cc te kolven en aan haar te geven. Sindsdien krijgt ze regelmatig een flesje (in het begin zo’n twee keer per week) en dat gaat prima.


‘Mis je haar niet als je aan het werk bent?’
Natuurlijk is het fijner om bij haar te zijn, maar als ik aan het werk ben, voelt het wel heel normaal. Ik werkte daar ook voordat Nomi werd geboren, dus ik zat zo weer in het ritme. Het is heel fijn om haar na mijn werk weer te zien, maar het is niet zo dat ik haar continu mis als ik aan het werk ben.

‘En hoe bevalt het werk zelf?’
Ik werk als secretaresse en ik vind het leuk werk. Bij dit bedrijf heb ik in 2013 stage gelopen en daarna heb ik er nog een tijdje gewerkt. Dat was ook tijdelijk, en in juni 2014 werkte ik er voor het laatst. Ik wist dus al wat voor werk het was en ik hoefde nauwelijks ingewerkt te worden. En ik vind het werk nog steeds leuk.

Wat doe jij voor werk?

Gerelateerde artikelen:
– Back to work
– Werkende moeder of thuisblijfmama?

9 gedachten over “WEER AAN HET WERK; HOE BEVALT HET?

  1. Kirsty schreef:

    Leuk om te lezen! Ik vind het wel heel goed dat je weer aan het werk bent nadat je Nomi hebt gekregen, denk dat dat voor de afwisseling ook wel fijn is. Wat superfijn ook dat Nomi als je moet werken bij familie terecht kan!

  2. Simone schreef:

    Leuk om te lezen. Ik denk dat het ook wel goed is dat je ook weer aan het werk bent. Ook even onder andere mensen. Lijkt mij in elk geval wel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.