Je dreumes laten slapen zonder huilen

dreumes slapen zonder huilen

Nadat het best een hele tijd goed ging qua slapen, was het hier ’s avonds opeens weer drama. Lenn wilde niet slapen, en zodra ik zijn kamertje uitliep begon hij te huilen. En dat terwijl hij overdag juist meteen ging slapen als ik hem in bed legde. Ik ben geen voorstander van de ‘laten huilen’ methode, dus ik ging op zoek naar iets anders. Ik vond een oplossing, en die deel ik vandaag met jullie, want ik ben vast niet de enige moeder met een dreumes die ’s avonds niet wil slapen!

Google

Ja, ik ben zo’n moeder die vrij snel iets gaat Googelen als ik zelf geen oplossing kan vinden. Deze keer dus ook. Eerst kwam ik veel methodes tegen waarbij je je kindje laat huilen, maar dat wilde ik niet. Ik zocht verder, en uiteindelijk kwam ik iets tegen wat me wel aansprak. Ik vroeg me alleen af of het zou werken.

Huilen

Ik bracht Lenn op dezelfde manier naar bed als anders, maar hij was het er niet mee eens. Ik legde hem neer en Lenn ging meteen weer staan. Ik legde hem weer neer en ik deed de deur dicht, maar hij begon meteen te huilen.

Laten liggen

Volgens de methode moet je je kindje in zijn bedje laten liggen en hem dan troosten. Maar meneer was al getroost toen ik de kamer binnenkwam, en toen zag ik meteen een grote grijns. Lenn vond het hartstikke gezellig dat ik bij hem was. Toen ik hem weer neerlegde had hij door dat hij moest gaan slapen, en daar was hij het niet mee eens. En als Lenn het ergens niet mee eens is, laat hij dat goed merken.

Toch eruit

Ik probeerde hem te troosten door hem te aaien en tegen hem te praten, maar hij werd alleen maar bozer. Dus ik gaf eraan toe en ik pakte hem op. Ik liet het licht uit en we bleven op zijn kamertje, wat eigenlijk niet helemaal Lenns bedoeling was. Even was hij nog onrustig, maar uiteindelijk legde hij zijn hoofd op mijn schouder. Ik merkte dat hij echt wel moe was. Vervolgens legde ik hem terug, en begon hij opnieuw te huilen.

In bed troosten

Het was voor mij hartstikke duidelijk dat Lenn maar één ding wilde; uit bed. Hij was nu niet meer zo overstuur als de eerste keer, dus ik probeerde hem in bed te troosten. En waarachtig; het lukte! Hij werd rustig, hij deed zijn duim in zijn mond.. Ik stopte met aaien en praten, en ik bleef nog even naast hem staan. Ik wachtte een minuutje en toen ging ik zijn kamertje uit.

Ik bleef nog even bij de deur staan, want ik dacht dat hij wel weer zou gaan huilen. Maar het bleef stil. Ik ging naar beneden, en ik hoorde nog steeds niks. Ik was zo verbaasd dat ik even checkte of de babyfoon het nog wel deed. Maar die werkte gewoon! En Lenn sliep heerlijk door tot kwart over 7 de volgende ochtend.

Daarna

Helaas was het niet zo dat Lenn daarna iedere avond meteen ging slapen, maar hij kreeg wel door dat hij echt niet meer uit bed gehaald zou worden. Even probeerde hij iets anders; 1000 keer achter elkaar ‘mama’ roepen. Soms geeft hij het daarna op, soms gaat hij daarna huilen. Als hij gaat huilen pas ik de methode weer toe, en het werkt echt goed. Ik probeer hem dan zo min mogelijk uit bed te halen. Dat doe ik alleen als het me niet lukt om hem in bed te troosten.

Je dreumes laten slapen zonder te huilen

Ik klop het even af, maar de afgelopen dagen ging het erg goed qua slapen. Hopelijk was het een fase, en/of heeft Lenn nu door dat hij toch niet meer uit bed mag als het bedtijd is.

Voor de mama’s (en papa’s natuurlijk, maar volgens mij heb ik nauwelijks mannelijke volgers) die een dreumes in huis hebben die ’s avonds niet wil slapen; hopelijk hebben jullie hier iets aan!

Mocht je geen dreumes in huis hebben, maar wel een baby die slecht slaapt, lees dan eens het artikel van collegablogger Charlotte. Zo kun je een baby leren slapen zonder te huilen!

3 gedachten over “Je dreumes laten slapen zonder huilen

 1. Rachel schreef:

  De jongste moeten 3 keer terug op zijn rug leggen als hij moet slapen. Het is zo’n makkelijke slaper. Bij de oudste hebben we wel iedere keer weer een nieuwe fase, met iedere keer een ander slaapritme en vaak moeilijk. Hij is onderhand twee en de dreumesfase weer voorbij. Hem niet uit zijn bedje halen als hij niet wilde slapen heb ik altijd geprobeerd/gedaan, want bedtijd is bedtijd. Knuffelen en spelen kan weer ’s ochtends.

 2. Jessica schreef:

  Ik doe dit op de zelfde manier bij mijn zoontje. Het in slapen gaat zonder problemen. Maar vooral overdag word hij na een half uurtje weer wakker. Terwijl hij nog moe is. Dan ga ik inderdaad ook even naast zijn bedje staan wachten tot hij rustig is geworden. En vaak valt hij weer in slaap. Hij heeft veel last van verlatingsangst dus ik denk dat het hier mee te maken heeft. Even checken of ik er nog wel ben :).

 3. Michelle schreef:

  Deze methode passen wij ook toe. In bed laten liggen ( alleen eruit halen om te verschonen en een zetpil bij doorkomende tandjes) troosten en zeggen dat ze moet gaan slapen. En telkens weer terugkomen bij aanhoudend huilen en het riedeltje herhalen. De 5- minuten regel. Dus 5 minuten laten huilen, er heen, troosten en weer weggaan. Weer huilen? Na 7 minuten weer, na 9 minuten weer etc.
  Dit werkt voor ons tot nu toe het beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.