Een kijkje in Nomi’s nieuwe kamer

eenhoorn sticker

Toen ik jullie laatst in mijn dagboekje vertelde dat Nomi’s nieuwe kamer klaar is, kreeg ik de vraag of ik nog meer foto’s wilde laten zien. Natuurlijk! Vandaag mogen jullie binnenkijken in Nomi’s nieuwe kamer.

Een nieuwe kamer op zolder

Met baby nummer drie op komst moesten we een beetje gaan schuiven met de slaapkamers. Mijn idee was eigenlijk om zelf op zolder te gaan slapen, maar daar was mijn wederhelft het niet zo mee eens. En achteraf was het ook wel de beste optie om Nomi op zolder te laten slapen.

eenhoorn muursticker

Nadat de hele zolder geïsoleerd was, konden we echt beginnen met het kamertje. Samen met Nomi bedachten we hoe het kamertje eruit moest komen te zien. Nomi wilde eigenlijk al haar muren roze, maar één roze muur leek ons wel genoeg. Samen kozen we op AliExpress een eenhoornsticker uit, waar Nomi helemaal blij mee is!

Nomi’s kledingkast

kledingkast

In Nomi’s vorige kamer had ze een vaste kast, maar op zolder niet. We moesten dus op zoek naar een kledingkast. Dat was best lastig, want hij mocht niet hoger zijn dan 1.80 meter, want anders past het niet onder de schuine wand. Uiteindelijk kozen we voor deze Ikea kast.

kleding meisje 4 jaar

En deze is voor wie benieuwd is naar de inhoud van haar kast.

Het plafond

lamp zolder

De zolder had eerst een verlaagd plafond, waardoor daarboven wat opslagruimte was. Maar ik ben van mening dat je nooit meer omkijkt naar spullen die je daar neerzet, dus ik vond het niet zo nodig. We besloten het zo te doen en ik ben heel blij met het resultaat. Bovenaan de muur is ruimte voor een grote lamp, die de hele kamer goed verlicht. De wereldkaartposter hing ook op haar vorige kamer, hij is van Desenio.

En verder

nieuwe kamer

‘Mijn spiegel moet echt wel mee hoor!’, daar was Nomi heel erg vastbesloten in. Let niet op de vlekken, ik had hem een dag ervoor schoongemaakt… Verder staan haar sieraden en haar knipjes op dit kastje (die trouwens vroeger op mijn eigen kinderkamer stond).

speeltent

Ook de speeltent en het poppenbedje gingen natuurlijk mee naar boven. Verder staat er een speelgoedmand en een rieten mand die ik zelf als baby kreeg. Ideaal voor al haar troep haha!

gordijn dakraam

Voor het dakraam hing een lelijk gordijntje die nog van de vorige bewoners was geweest, dus ook daar moest iets nieuws voor. Samen met Nomi zocht ik dit dakraamgordijn met sterren uit.

eenhoorn vloerkleed

En last but not least; haar eenhoorn vloerkleed. Deze koos ze heel lang geleden al uit, toen ze nog helemaal niet wist wat een eenhoorn was en ze het gewoon een ‘paardje’ noemde. Nu is ze helemaal fan van eenhoorns, en ik vind het kleed zelf ook wel heel erg leuk.

3 gedachten over “Een kijkje in Nomi’s nieuwe kamer

  1. Kirsten schreef:

    Wat een mooie kamer is het geworden zeg.. Wij zijn er hier ook nog niet helemaal over uit of wij ooit naar zolder gaan verhuizen of dat ons kindje dat straks moet. Op het moment hebben we de babykamer wel op dezelfde verdieping als ons slaapkamer dus voor nu zitten we nog even goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.