Nomi krijgt een nieuwe slaapkamer, op zolder!

zolder

Hebben jullie het filmpje gezien waarin we aan Nomi en Lenn vertellen dat ik zwanger ben? Daarin liet Nomi duidelijk merken dat ze niet op zolder wil slapen. Inmiddels zijn we een paar weken verder en we zijn druk bezig met de zolder, want daar gaat Nomi binnenkort slapen. En daar is ze nu heel enthousiast over!

‘Ik wil niet op zolder slapen!’

Eerst wilde ze het dus absoluut niet. Toen we het er met haar over hadden, bleek dat ze er een beetje een verkeerd beeld van had. Ze wist niet dat haar bed en haar spulletjes dan ook mee zouden gaan naar zolder. Ze dacht dat ze tussen de troep moest gaan slapen haha, en dat wilde ze natuurlijk niet! Vrij logisch wel…

Een eenhoornkamer

Vervolgens heeft Bart met haar gepraat en opeens kwam Nomi me vertellen dat ze heel graag op zolder wil slapen. Wat bleek? Bart heeft haar een eenhoornkamer beloofd en toen was ze helemaal om. Nou ben ik niet van plan om een kamer helemaal vol eenhoorns te gaan maken, want dan zul je zien dat ze eenhoorns over een tijdje helemaal niet meer leuk vindt. Maar ze heeft een eenhoorn muursticker uitgekozen en daar is ze al helemaal gelukkig mee. Misschien krijgt ze nog een paar eenhoornaccessoires op haar nieuwe kamer, maar we gaan het niet overdrijven.

Klussen, klussen, klussen

Er moet behoorlijk veel gebeuren aan de zolder. We zijn nu bezig met isoleren en dat is een flinke klus. Ondertussen ben ik met Nomi alvast op zoek gegaan naar mooi behang en een nieuwe vloer. Eerst wilde ze perse roze muren (en dan echt zuurstokroze…) totdat ze glitterbehang zag. Ze vond het meteen prachtig, terwijl het niet eens roze was. De glitters zijn vrij subtiel en het behang is er in verschillende neutrale kleuren. Kind blij, want ze is gek op glitters, mama blij, want vier roze muren lijkt me een beetje te veel van het goede.

Als we klaar zijn met het behang, is het tijd om laminaat te leggen. We weten nog niet helemaal wat we willen, maar we gaan sowieso voor laminaat. Dan vind ik voor de kinderkamer veel handiger dan bijvoorbeeld een vloerbedekking, omdat het makkelijker schoon te maken is. Ik denk dat we voor een rustige uitvoering gaan, want Nomi’s kamer wordt verder waarschijnlijk vrij druk!

En als dat allemaal klaar is, is het tijd voor de babykamer!

mbm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.