Groeipapier; van geboortekaartje tot relatiegeschenk

groeipapier

Duurzaamheid is iets dat ik hoog in het vaandel heb staan, en jij vast ook. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking toen Nomi thuiskwam met een kaartje dat gedrukt was op groeipapier. In groeipapier zitten zaadjes, dus na gebruik kun je het in de grond planten en na een tijdje hadden we allemaal mooie bloemen in de tuin. En wat groeipapier zo leuk maakt, is dat je er van alles mee kunt!

Groeipapier bedrukken

Groeipapier is beschikbaar in verschillende diktes , vormen en formaten en je kunt het laten bedrukken naar je eigen wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarten, tassen, visitekaartjes, flyers of enveloppen? Je kunt er ontzettend veel mee. Als ik groeipapier had gekend toen ik nou zwanger was, zou ik daar zeker iets mee gedaan hebben. Hoe leuk is het als mensen de kaart en envelop in de grond kunnen planten waardoor er later bloemen uit tevoorschijn komen?

Onbedrukt groeipapier

Het is ook mogelijk om onbedrukt groeipapier te bestellen, dit kan al vanaf 25 stuks. Hartstikke leuk voor bijvoorbeeld scholen, kinderdagverblijven of om je eigen kinderen tekeningen op te laten maken. Vervolgens kun je het dan samen planten en je kind zal vast er onder de indruk zijn van de mooie bloemen die vervolgens uit zijn of haar tekening groeien.

Verschillende zaden

Standaard zitten er zaden van verschillende zomerbloemen in het groeipapier, maar er zijn ook andere opties. Bij veel soorten groeipapier kun je ook kiezen voor andere zaden, zoals bijvoorbeeld tuinkers, slamix, margriet, vergeet-me-niet, tijm of klaproos. Voor elk wat wils, dus!

Hoe werkt groeipapier?

Ook als je geen groene vingers hebt, gaat het je vast lukken om de bloemen te laten groeien. Eerst moet je de keuze maken of je het groeipapier binnen of buiten wil planten, het kan namelijk beide. Als je het buiten wil planten moet je er wel voor zorgen dat je het op een zonnige plek plant, en dat kun je het beste doen in de lente of zomer.

Vervolgens leg je het groeipapier op een dikke laag aarde, je maakt het goed nat en je strooit er een laagje aarde (ongeveer een halve centimeter) overheen. Geef het daarna nog een scheut water en zorg er zeker de eerste 10 dagen voor dat het papier vochtig blijft, zodat de zaden kunnen ontkiemen en het papier oplost. Ook daarna moet je het natuurlijk water blijven geven, en verder wacht je af tot de eerste bloemen zich laten zien! Helemaal niet ingewikkeld, maar wel heel erg leuk.

Kende jij groeipapier al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.