Leuke uitspraken van Elena – deel 8

uitspraken

Elena is inmiddels 4 en een half (en ze is dus geen 4 meer, vertelt ze me regelmatig) en ze is een heerlijke kletskous. Ze zegt regelmatig hele grappige dingen en vandaag deel ik er weer een paar met jullie.

 • Als ik op school overblijfmoeder ben, noemen kinderen mij regelmatig ‘juf’. Elena vindt dat maar gek en vroeg ‘Waarom zeggen de kindjes dat jij juf bent? Jij bent toch gewoon mama?’
 • Laatst kwam ze me vertellen dat ze pijn had en ik vroeg waar. ‘Onder mijn schouder’, zei ze. Ze bedoelde natuurlijk haar oksel.
 • Een tijdje geleden waren we bij de astmaverpleegkundige in het ziekenhuis, die ons van alles uitgelegd had over astma bij kinderen. Nadat ze mij gevraagd had of ik nog vragen had, vroeg ze dat ook aan Elena. ‘Ja. Want weet je? Wij gaan een keertje naar K3 toe!’, zei ze.
 • Elena veegde haar vieze handen af aan haar shirtje en Bart zei dat ze dat niet moest doen, want dan moet ik nog meer wassen. Dat vond Elena niet zo erg, want; ‘Mama vindt het heel leuk om kleren te wassen hoor!’.  Eh, nee.
 • Ik was samen met Elena een vriendenboekje aan het invullen en één van de vragen was ‘wat wil je later worden?’. Elena’s antwoord was ‘vijf’.
 • Elena was buiten aan het spelen en ze kwam me vertellen dat ze ‘allemaal frietjes’ in haar haar had. Ik vroeg wat ze bedoelde en ze zei ‘ja, allemaal gras-frietjes.’
 • Toen we op vakantie waren vroeg Elena of ze thuis ook in haar ‘sovje’ mocht slapen. Na even doorvragen bleek ze haar vos-slaapzak te bedoelen. Een vos noemt ze blijkbaar een sov…
 • Dat is niet het enige woord wat ze omdraait, laatst zei ze dat ze graag een tak wilde. Ze bedoelde een kat. Ik heb echt geen idee waarom ze woorden omdraait, Nomi en Lenn hebben dat soort dingen nooit gedaan.
 • ‘Mama weet je? Omdat ik kleurstof in mijn tranen heb krijg ik allemaal donkerroze vlekken in mijn shirtje als ik huil.’ Ehm, dat is niet helemaal hoe het werkt, maar ik vond het wel goed bedacht.
 • Elena was nogal fan van haar bed in de caravan, want ‘mijn bed is echt een speelparadijs! Er zijn knuffels, boekjes, barbies, en zelfs een reuzenrad!’
 • ‘Mama, weet je waar cola van gemaakt is?’ ‘Nee, dat weet ik niet precies.’ ‘Ik wel. Van chocolade en peper.’ Tuurlijk meid, tuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.