Handige accessoires voor op je werkplek

werkplek

Zoals jullie wel weten, werk ik zelf (bijna) altijd vanuit huis. En misschien ben jij door de pandemie ook wel meer thuis gaan werken. Mijn werkplek is aan de keukentafel, waardoor ik regelmatig zit te werken tussen de knutselspullen van de kinderen. Niet echt praktisch natuurlijk. Daarom ging ik op zoek naar wat handig accessoires waarmee ik mijn werkplek op kan leuken én waardoor ik de spullen wat beter op kan ruimen.Pennenbakjes

Op iedere werkplek liggen wel één of meerdere pennen. Hiermee kun je namelijk snel even een aantekening maken als dat nodig is. In veel gevallen zwerven de pennen rond over het bureau. En in mijn geval zijn dat niet alleen pennen, maar ook stiften, scharen, potloden, et cetera. Dit zorgt voor een slordige indruk en bovendien raak je een pen makkelijk kwijt als je deze niet opbergt. Pennenbakjes zijn in dat geval ideaal. Met deze bureau accessoires is het een fluitje van een cent om jouw bureau netjes te houden. Je kunt de bakjes overigens niet alleen gebruiken om pennen in op te bergen. Nee, want ze zijn ook uitermate geschikt voor potloden, stiften en scharen. Bijkomend voordeel is dat jouw bureau er door opfleurt, zeker als je kiest voor kleurrijke pennenbakjes.


Prullenbak

Als je dag in dag uit aan een bureau werkt, produceer je waarschijnlijk behoorlijk wat afval. Er zijn mensen die alle afval van een dag op hun bureau verzamelen en het aan het einde van de dag in één keer weggooien. Dit is een optie, maar door al het afval oogt jouw bureau nogal slordig. Een prullenbak is dan ook een accessoire die niet mag ontbreken op jouw werkplek. Als je weinig afval hebt, kun je een kleine prullenbak op jouw bureau zetten. Heb je juist veel afval? Kies dan voor een wat grotere prullenbak en zet deze onder jouw bureau.


Opbergbakjes

Op de gemiddelde werkplek ligt behoorlijk wat papierwerk. Papieren die je later nog nodig heb, een notitieblokje, et cetera. Bij mij wordt dat al snel een rommeltje en daarom ben ik gek op opbergbakjes. Zo liggen niet al mijn spullen in het zicht en raak ik het ook niet kwijt. Je weet zo precies waar je iets moet zoeken en je hoeft niet bang te zijn dat het weggegooid wordt.


Andere bureauaccessoires

De bureauaccessoires waar ik het hierboven over had, zijn vooral praktisch. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat mensen ook hippe bureau accessoires op hun werkplek neerzetten. Dit kunnen bijvoorbeeld accessoires zijn in allerlei felle kleuren. Deze zijn niet altijd nodig om werkzaamheden uit te voeren, maar ze maken een werkplek een stuk leuker. Dit komt jouw productiviteit mogelijk ten goede, want op een prettige werkplek werk je vaak harder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.