Help, mijn man is klusser! (En ik krijg spontaan nesteldrang)

klusser

‘Heb je last van je hormonen ofzo?’, vroeg Bart toen ik voor de vijfde keer vroeg hoe lang het ongeveer zou gaan duren voordat de zolder af zou zijn. Na ‘weet ik niet’, ‘geen idee’, ‘een jaar of 10’, ‘6 weken als ik niet zou hoeven te werken’ en ‘ik zeg toch dat ik dat niet weet’ wilde ik toch een beetje een serieus antwoord. Want volgens mij realiseert hij zich niet helemaal dat deze baby er over 5 maanden al is.

Augustus 2015

‘Mooi huis, die we bezichtigd hebben, maar moet nog wel veel aan gebeuren. De zolder laten we eerst maar even, dat kan later nog wel. Maar die moet uiteindelijk wel geïsoleerd worden enzo’.

Januari 2016

We krijgen de sleutel van dit huis en het klussen kan beginnen. De woonkamer, hal, trap, overloop en slaapkamers worden flink onder handen genomen. De zolder fungeert nu als opslagruimte voor verhuisdozen. We willen zo snel mogelijk verhuizen, want het is een duur grapje om huur én hypotheek te betalen. Daarom stellen we het isoleren van de zolder nog maar even uit.

Maart 2018

We besluiten voor een derde kindje te gaan. Maar daarmee help ik wel wat praktische vraagstukken de wereld in. Want, hoe doen we dat met de slaapkamers? Op de bovenverdieping hebben we er drie. Eentje voor Nomi, eentje voor Lenn en eentje voor ons. Iemand zal dus op zolder moeten gaan slapen, wat betekent dat die geïsoleerd en verbouwd moet gaan worden. ‘Dan mag je nu wel vast beginnen met spullen opruimen, anders is het nooit op tijd klaar’, zegt Bart. En hij heeft wel een punt, er ligt namelijk ontzettend veel oude zooi…

Augustus 2018

Na onze vakantie beginnen we met de zolder. Alles waar ik al langer dan een paar maanden niks meer mee gedaan heb, gaat in de container of naar de kringloop. Weg met alle oude troep! De rest van de spullen gaat in verhuisdozen en het klussen kan beginnen. Inmiddels is Nomi door Bart overgehaald om op zolder te gaan slapen, Bart heeft haar namelijk een eenhoorn muursticker beloofd als ze het goed vindt om haar kamertje af te staan aan haar baby zusje. Eigenlijk wilde ik zelf op zolder slapen, maar daar was Bart het dus niet mee eens…

‘Maar wanneer is het dan kláár?’

Ik weet niet of het een mannending is, maar bij Bart duren dingen altijd langer dan verwacht. Het duurt bijvoorbeeld minimaal twee weken om zijn vieze was die naast zijn bed ligt in de wasmand te gooien. Nee, dat is flauw. Maar inmiddels zijn we drie keer verhuisd en telkens ging er meer tijd zitten in het klussen dan hij van tevoren had gedacht. Ik ben heel blij dat hij veel dingen zelf kan hoor, maar nu ik zwanger ben schiet ik van sommige dingen een beetje in de stress.

Nadat de zolder geïsoleerd is, moet er nog van alles gebeuren voordat Nomi er kan slapen. Een nieuw plafond, nieuw behang, een nieuwe vloer… En daarna moet de babykamer nog gemaakt worden. Nomi’s oude kamer wordt de babykamer. Ze heeft daar maar twee jaar geslapen, maar de muren moeten sowieso worden gedaan. Haar Frozen muurstickers kunnen er bijvoorbeeld niet af zonder het behang te beschadigen (daar had ik misschien eerder over na moeten denken) en verder zijn de muren op sommige plaatsen gewoon vies (geen idee hoe het komt, maar het lukt me niet om het schoon te krijgen). We moeten dus nog van alles doen.

Nog vijf maanden

Deze baby zal waarschijnlijk eind januari geboren worden. En ik wil de babykamer wel ruim voor die tijd klaar hebben, want stel dat ze eerder komt… Dus misschien kunnen jullie je wel voorstellen dat ik er een klein beetje van in de stress schiet. Op dit moment ben ik druk bezig met behang trekken, maar veel meer kan ik niet doen op zolder. ‘Kan ik ook helpen met dat isoleren?’ ‘Nee.’ ‘Kun je me dat leren?’ ‘Nee.’ ‘Waarom niet?’ ‘Als ik jou dat moet leren ben ik langer bezig dan wanneer ik het zelf doe’. Ah, oké…

Het klussen is nu in volle gang en tot nu toe zit het allemaal mee. Ik heb ook eindelijk een serieus antwoord op de vraag hoe lang het gaat duren. Binnen 6 weken is het klaar. Dan hebben we dus nog genoeg tijd om de babykamer af te maken voordat de baby er is!

No relationships were harmed in the making of this article.

3 gedachten over “Help, mijn man is klusser! (En ik krijg spontaan nesteldrang)

    • Malou schreef:

      Vooral omdat we niet horen wat er beneden gebeurt als we op zolder slapen, en daar heeft hij wel een goed punt. Qua hoeveelheid werk maakt het trouwens niet uit of wij op zolder gaan slapen of Nomi. Er moeten sowieso twee kamers gedaan worden. En inmiddels wil Nomi graag op zolder slapen, dus ik vind het wel prima 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.