De 20 weken echo

20 weken echo 1

Gisteren was het dan eindelijk zover, we hadden de 20 weken echo. Ik was al dagenlang aan het aftellen en ik was heel blij dat het eindelijk woensdag was. Ik vond het best eng en ik weet niet waarom, maar ik was veel zenuwachtiger dan bij Nomi’s 20 weken echo.

Spannend!

De tijd kroop voorbij en er leek geen einde aan de ochtend te komen. We hadden de echo om half 2 en daarom besloot ik ’s ochtends wat dingen in huis te doen om de tijd te doden, maar alsnog duurde het voor mijn gevoel ontzettend lang voordat we naar het ziekenhuis konden gaan.

Rond kwart voor 1 reden we weg en zoals gewoonlijk waren we er veel te vroeg. Maar dat bleek helemaal niet erg te zijn, want de echoscopiste had op dat moment geen andere afspraak, dus we mochten meteen binnenkomen.

De 20 weken echo

Ze legde wat dingetjes uit en daarna mocht ik gaan liggen. Ze vroeg of we het geslacht al wisten en we zeiden ja, maar ze keek er voor de zekerheid toch eventjes naar. En we krijgen nog steeds een jongetje. Heel leuk natuurlijk, maar daarna kwam het belangrijkste.

Het kindje werd van top tot teen bekeken en hoewel hij niet echt meewerkte, is het toch gelukt om alles te zien. Hij is net iets kleiner dan gemiddeld, maar dat was niet erg. Het scheelde hooguit een paar dagen. ย Verder zag alles er ook helemaal goed uit. Het blijft bijzonder om het allemaal zo goed te kunnen zien en iedere keer als ze zei dat iets er normaal uitzag, was ik helemaal blij. Natuurlijk weet je nooit zeker of je kindje helemaal gezond is, maar ik ben blij met de positieve uitslag.

20 weken echo 2

Wel ligt deze baby weer in een stuit. Nomi heeft de hele zwangerschap in een stuit gelegen en ik voel de schopjes altijd helemaal onderin mijn buik, dus het verbaasde me niet. Hij heeft nu nog genoeg tijd en ruimte om te draaien en eigenlijk zegt de ligging nu nog niet zo veel. Het schijnt dat ongeveer 1 op de 3 kindjes na 20 weken nog in een stuit ligt, dus we zullen wel zien hoe dat verder gaat.

20 weken echo 3

Ik ben in ieder geval heel blij!

26 gedachten over “De 20 weken echo

 1. Jennifer schreef:

  Fijn dat alles goed was! Was er trouwens ook een aanwijsbare reden dat Nomi in stuit lag en dat deze baby dat dus ook gaat doen? Of heb je dat nooit laten onderzoeken o.i.d.? Nouja, wat je zelf al zegt, nog genoeg tijd om met z’n koppie voor de uitgang te gaan liggen! ๐Ÿ™‚
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 70My Profile

 2. Roxanne schreef:

  Fijn dat alles goed is!! ๐Ÿ˜€

  Ik voelde trouwens ook steeds de ‘schopjes’ onderin mijn buik, maar onze kleine lag niet in stuit… die had achteraf gezien dus OF drukke handjes of hij lag een soort van lenig te zijn.
  Roxanne onlangs geplaatst…Zwemmen met de babyMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.