Het zes maanden sprongetje

Deze foto’s vind ik precies passen bij Nomi’s zes maanden sprongetje passen. Ongeveer twee weken was ze, vooral ’s avonds, niet te genieten. Ze wilde niks; niet spelen, niet drinken, niet slapen.. Echt gewoon niks. En als ik meer dan twee meter bij haar uit de buurt was, gilde ze de hele buurt bij elkaar. Inmiddels is ze uit het sprongetje en zoals na ieder sprongetje, kan we weer wat nieuwe dingen. Gisterochtend bleef ze opeens zelf rechtop zitten!

26 weken: In, op, achter, voor en hoe ver?
Als je baby bijna een half jaar is, gaat hij de wereld van ‘relaties’ in. Hoe staat het een in verband met het ander? Het gaat hierbij ook om simpele dingen, zoals de afstand tussen dingen en de plek die dingen hebben ten opzichte van elkaar: een blokje in een blokkendoos, erachter, erop of eronder, bijvoorbeeld. Misschien gaat je baby opeens huilen als je wat verder van hem af gaat. Dat is heel normaal. Je baby snapt nu dat de afstand tussen jullie groter wordt!

 

Het zes maanden sprongetje

En dat heb ik geweten hoor, dat ze meer besef heeft van afstand. Als ik naar de keuken liep, begon ze al te huilen. En tegen haar blijven praten had geen zin, ze wilde dat ik continu bij haar in de buurt was. Ik was al gewaarschuwd voor dit sprongetje, maar ik had verwacht dat het wel mee zou vallen. De andere sprongetjes waren ook niet zo duidelijk namelijk.
Vooral als ze ’s avonds moe werd, was het echt drama. Ze wilde niet slapen en ze zat behoorlijk aan me vastgeplakt. Best fijn en gezellig, maar ik kon geen kant op. Gelukkig had ik redelijk snel door dat dit wel eens een sprongetje zou kunnen zijn, dus ik ging er vanuit dat het weer over zou gaan.
Als mijn moeder of schoonmoeder oppaste, ging het wel heel goed. Misschien doordat ze dan in een andere omgeving was ofzo. Gelukkig maar, want een hele dag oppassen op een huilende baby is natuurlijk ook niet leuk.
Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ze uit het sprongetje is. Ze heeft wat nieuwe dingen geleerd, zoals zitten en omrollen naar haar buik. Dat laatste doet ze niet vaak, want ze vindt het niet fijn om op haar buik te liggen. En die nieuwe ontwikkelingen zijn natuurlijk heel leuk om te zien!
Hebben jullie ervaring met het zes maanden sprongetje?

5 gedachten over “Het zes maanden sprongetje

 1. Bibiane schreef:

  Wat een dotje!! Ze kijkt ook zo trots dat ze zelf kan zitten 🙂 De eerste keer heel warm weer is hier ook wel een "sprongetje" waard geweest….

 2. Jennifer schreef:

  Pff, die zes maandensprong lijkt me dan best wel zwaar als ze juist weer aan je vast gaan plakken. Maar inderdaad, als je weet dat het weer over gaat dan kun je daar naar uitkijken en is het misschien iets minder vervelend.

 3. JulieStarr schreef:

  Ik heb zelf geen kinderen en ik weet ook niet wanneer ik er aan wil beginnen. Ik ben nu 24 en het lijkt wel of iedereen weer vroeger en vroeger begint aan kinderen. 🙂
  Nomi is wel echt een super schattig kindje! 🙂

 4. Inge en Steffen schreef:

  Wat een schatje! En bij ons komt het sprongetje er ook aan, het viel mij ook op dat ze de laatste tijd wat jammert als we iets verder uit de buurt zijn… En wat zit ze flink rechtop zeg! Ik ben benieuwd wanneer die van ons gaat zelfstandig zitten, rollen probeert ze in ieder geval al eventjes, van buik naar rug lukt maar omgekeerd nog niet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.