Wat er zo leuk is aan een pasgeboren baby

pasgeboren baby
Toen ik zwanger was, kon ik niet wachten totdat Nomi geboren zou zijn. Vooral aan het einde van mijn zwangerschap was ik mijn buik wel een beetje zat, en was ik heel erg nieuwsgierig naar Nomi. Hoe ze eruit zou zien, wat voor baby ze zou zijn en hoe het moederschap me zou bevallen. Vanaf de eerste minuut was ik helemaal verliefd op Nomi en er zijn zoveel dingen die ik leuk vind aan zo’n pasgeboren baby’tje. Daarom besloot ik er een artikel over te schrijven.

Wat er zo leuk is aan een pasgeboren baby

Dus, wat vind ik nou eigenlijk zo leuk aan Nomi?
 • Hoe mooi en schattig ze is. Natuurlijk vind je je eigen baby de mooiste van de wereld. Ik kan echt uren naar haar blijven kijken.
 • Knuffelen is ook iets wat ik heerlijk vind, en Nomi gelukkig ook. Ze vindt het in de box nog niet zo leuk, dus als ze wakker is, ligt ze het liefst de hele tijd bij me. En natuurlijk vind ik dat helemaal niet erg.
 • Toen Nomi bijna drie weken oud was, lachte ze voor het eerst. Toen waren het nog hele kleine lachjes, maar inmiddels lacht ze heel breed. Als ik haar uit bed haal, lacht ze bijna altijd en dat is echt heel leuk om te zien.
 • In de eerste maanden zie je je kindje heel erg veranderen en groeien. Vergelijk de foto hierboven maar eens met de foto bovenaan. Op de eerste foto was ze drie dagen oud, en op de tweede foto was ze twee maand oud.
 • Ik merk heel goed dat Nomi mij (en Bart) herkent. Ze wordt heel vrolijk als ik haar kamertje binnenkom en als ze bij iemand anders zit, kijkt ze heel veel naar me.
 • Het voeden vind ik ook heel fijn. Ik geef borstvoeding, dus ik voed haar bijna altijd (tenzij ze gekolfde melk uit een flesje krijgt) en dat zijn echt fijne momentjes.
 • Stiekem vind ik het aankleden ook heel leuk. En gelukkig vind Nomi het ook helemaal niet erg, ze lacht dan heel veel. Ze vind het dus niet erg als ik een outfit die ze net aanheeft, toch niet zo mooi vind. Nomi blijft gezellig lachen en brabbelen als ik haar weer omkleed, en volgens mij is dat best uniek.
 • Dat brabbelen is trouwens ook heel leuk om te horen (noem je dat nu eigenlijk al wel zo?). Nu zijn het alleen nog maar geluidjes, maar ze kan al steeds meer verschillende geluidjes maken.
Ik vind het moederschap dus echt heel leuk, en ik moet zeggen dat het me ook heel erg meevalt. De sprongetjes zijn wat minder, toen huilde Nomi best veel, maar ook dat gaat weer over.

17 gedachten over “Wat er zo leuk is aan een pasgeboren baby

 1. Manon Boerakker schreef:

  Echt super leuk dat je zo blij bent met Nomi, maar dat is een goede meoder natuurlijk altijd, ook als het even minder gaat hihihi ! Gister was het kindje van mijn beste vriendin haar zus op bezoek en ik vond het ook heerlijk om te knuffelen , dat kindje is nu 7 maandjes.

 2. Anneleen schreef:

  Oh wat mooi om te lezen! Lijkt me heel bijzonder om te voelen, merken en zien dat je kindje je als 'moeder' en 'vader' herkent, dat geeft je denk ik een geweldig gevoel… Hier kijk ik echt naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.