Review: rekbare draagdoek van ByKay

rekbare draagdoek van ByKay

Toen Nomi pas geboren was, merkte ik al vrij snel dat ze het heerlijk vond om tegen me aan te liggen. Ik zelf ook trouwens, dus we lagen regelmatig samen op de bank. Na de kraamtijd wilde ik toch weer eens wat dingen gaan doen, maar ik merkte dat Nomi veel behoefte had aan lichamelijk contact. Het huishouden doen met een kind op mijn arm leek me niet zo’n goed plan, dus ik ging op zoek naar een draagdoek. Ik wist er helemaal niks vanaf, maar ik kwam de ByKay draagdoek tegen en het leek me wel wat, dus kocht ik die.

ByKay draagdoek

Ik moet zeggen dat ik het knopen eerst wel even lastig vond, maar met behulp van een YouTube filmpje lukte het redelijk. Nomi vond het meteen heerlijk en deed al vrij snel haar ogen dicht. Ik plaatste deze foto op Instagram en ik hoorde dat ze wat te hoog zat, maar toen ik een paar keer ‘hupste’, zat ze goed.
En sindsdien ben ik behoorlijk draagverslaafd. Ik moet zeggen dat ik in het begin wel even bang zou zijn dat Nomi zou gaan huilen als we net een eind weg van huis zouden zijn, maar dat is nooit gebeurd. Vooral toen ze kleiner was viel ze vaak bijna meteen in slaap.
bykay draagdoek
Nog steeds wel eens trouwens, haha. Laatst was ik bij mijn ouders thuis en Nomi was de hele tijd aan het huilen. Ze wilde niks en het was duidelijk dat ze moe was, maar ze wilde niet slapen. Totdat ik haar in de draagdoek deed. Binnen twee minuten sliep ze. En nog een voordeel, in deze draagdoek kan ik haar ook handsfree voeden haha.

Draagdoek versus Babybjorn One draagzak

Ik was dus meteen heel enthousiast over het dragen en ik wilde Bart ook graag een keertje laten dragen. Hij zag het knopen niet zo zitten en toen ik de vraag kreeg of ik de Babybjorn One draagzak wilde testen, zei ik natuurlijk ja. En poe, wat kreeg ik een heftige reacties op dat artikel zeg! Er werd zelfs beweerd dat ik niet het beste wilde voor mijn kindje en dat ik een slechte moeder ben.
Gelukkig kreeg ik ook reacties waar ik wel iets aan had. Ik werd verwezen naar de Facebookpagina Draagpraat en daar vroeg ik waarom een ByKay nou precies beter is dan de Babybjorn. Daar kreeg ik gelukkig helemaal geen vervelende reacties, juist hele lieve, en daardoor werd het me allemaal wat duidelijker.
Het grote voordeel van een ergonomische drager (zoals bijvoorbeeld de ByKay) is dat je kindje in een natuurlijke houding zit. De stof bij de rug is zacht, waardoor je kindje met een bolle rug zit en niet in een onnatuurlijke houding wordt geduwd. Een verhard rugpand is dus minder goed.
Voor de heupjes is het belangrijk om in een M-vorm te zitten, dus met de beentjes wijd en met de billen lager dan de knieën. Bij de Babybjorn One zit je kindje wel met de beentjes wijd, maar de billen zitten niet lager dan de knieën. Bij de draagdoek is dit wel zo, waardoor het beter is voor de heupen van je kindje.
Ik vind het dus heerlijk. Vooral voor Nomi is het dragen in de ByKay dus beter dan in de Babybjorn, maar hoe ik ook draag, ik vind het sowieso heerlijk om Nomi zo dichtbij me te hebben.
Draag jij je kindje wel eens?

9 gedachten over “Review: rekbare draagdoek van ByKay

  1. Linda schreef:

    Hier ook een ByKay. Babyboy slaapt zo in. En stiekem laat ik soms het huishouden voor wat het is, omdat hij dan zo lief en heerlijk ligt te slapen haha

  2. gwen schreef:

    Heerlijk he, dragen! Dat iedereen zo over die bb viel. Zucht. Je hebt het wel heel netjes opgepakt trouwens en ook de extra toelichting in dit blogje 🙂

  3. Pingback: Almedina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.