Van huilbaby naar makkelijkste baby van de wereld

huilbaby

Lenn kwam huilend ter wereld. Op dat moment was dat natuurlijk een goed teken, maar de eerste uren was hij alleen tevreden aan de borst. Daarna ging het twee dagen goed, totdat we thuis waren. Lenn kreeg krampjes, en ze werden steeds erger. Soms zo erg dat zelfs de draagdoek niet meer hielp. Ook ’s nachts huilde hij veel, maar ik dacht dat het erbij hoorde.

Huilbaby

Ik had natuurlijk wel door dat Lenn een stuk meer huilde dan Nomi, maar ik dacht dat Nomi gewoon heel makkelijk was. Totdat ik las dat het niet normaal is als een baby meer dan 3 uur per dag huilt. 3 uur per dag? Op dat moment zou ik blij zijn als hij 3 uur per dag zou huilen, hij zat er ver boven!

Koemelkallergie

Verder spuugde hij vrij veel, en hij had flink wat eczeem. Ik wist niet goed of het nou gewoon baby acné was, of toch iets anders. Ik zocht wat meer informatie op, en ik las iets over koemelkallergie. Daar herkende ik Lenn heel erg in, en om te testen of Lenn last zou kunnen hebben van de koemelk die ik at en dronk, besloot ik het niet meer te eten en te drinken. Dan zou hij het via de borstvoeding niet meer binnenkrijgen.

Binnen 2 dagen had ik al een heel ander kind. Hij huilde veel minder, hij lachte meer, en zelfs zijn eczeem nam al iets af. Hij bleef wel vrij veel spugen, blijkbaar kwam dat niet (alleen) door de koemelk. Ik was natuurlijk hartstikke blij, en ik besloot eens een tijd geen koemelk meer te eten en te drinken.

Reflux

Het spugen was niet over, en toen we voor Lenns hartruisje in het ziekenhuis waren, bleek hij reflux te hebben. Daar kwamen we helemaal niet voor, maar terwijl de kinderarts naar Lenns hartje luisterde, spuugde hij. Omdat Lenn gewoon goed groeide en hij er geen last van leek te hebben, was een verdere behandeling niet nodig. Het zorgde er alleen voor dat de wasmachine iedere dag meerdere keren aanstond, maar als dat alles is vind ik het niet erg.

Toen Lenn ongeveer vier maanden was spuugde hij ontzettend veel, en hij groeide iets minder hard. Ik wilde het nog eventjes aankijken, en anders zou ik de huisarts bellen. Maar snel daarna ging het opeens veel beter. Toen hij vijf maanden was kon hij los zitten en dat zorgde ervoor dat hij nog minder ging spugen.

Blije baby

Sindsdien gaat het alleen maar beter. Lenn is echt heel vrolijk en overal waar ik met hem kom krijg ik opmerkingen over hoe blij hij is. Een gigantisch verschil met de eerste weken, en ik ben er echt ontzettend blij mee. Natuurlijk huilt hij ook wel eens, bijvoorbeeld als hij moe is. Verder is hij pas ziek geweest en toen hadden we opeens weer een nacht zoals toen hij net geboren was, maar gelukkig voelde hij zich snel weer wat beter.

Makkelijk

En verder is hij gewoon ontzettend makkelijk. Toen Nomi laatst ziek was viel me dat heel erg op. Het was net alsof hij door had dat er iets was. Als ik druk was met Nomi, moest hij soms even wat langer wachten dan anders. En wat deed hij? Hij bleef gewoon lekker liggen, lag een beetje met zijn voetjes te spelen, en hij vond het allemaal prima. Ook al was het tijd voor zijn voeding, hij wachtte gewoon rustig totdat ik bij hem kwam en hij gaf geen kik.

Nou is het niet zo dat hij zich nooit laat horen hoor. Als hij niet wil slapen, of ik geef hem niet snel genoeg nog een maisvinger (dat is echt één van zijn favoriete dingen om te eten), laat hij dat wel eens merken. Maar echt boos is hij eigenlijk nooit, en dat is een heel verschil met Nomi. Nomi is een behoorlijk pittig meisje, en dat was ze als baby al. Lenn is totaal anders. Hij vindt alles wel prima.

Als ik vergelijk hoe Lenn de eerste weken was, en hoe hij nu is, is het echt een wereld van verschil. En daardoor kan ik nu optimaal van hem genieten!

6 gedachten over “Van huilbaby naar makkelijkste baby van de wereld

 1. Leonie van Mil schreef:

  Wat fijn dat het allemaal goed is gekomen. En koemelkallergie hoor je zo vaak. Toen ik stopte met de borstvoeding kreeg onze kleine ook ineens allemaal kwaaltjes zoals benauwdheid en eczeem. Toen we overstapten op geitenmelk ging het veel beter.

 2. joyce schreef:

  Lijkt het verhaal van onze Maud wel. Zelfs nog opgenomen geweest op de huilpoli. Daarna 180 graden verandering. Nu de vrolijkste peuter ever haha.

 3. Xenia schreef:

  Wat een herkenbaar en goed geschreven verhaal. Mijn middelste zoontje (nu 4) heeft als baby heel veel gehuild. En het werd afgedaan als huilbaby, omdat het mijn teeede kind was voelde het of er iets was. Uiteindelijk na 8 maanden bleek met koemelkvrije flesvoeding we net als bij jullie opeens een ander kind kregen. Moeder gevoel klopte .. Nu bij zoon nummer 3 zijn we heel vlot naar andere voeding gestapt en de koemelk geschrapt en de uitslag verdween.
  Jammer dat je als ouders er soms zo alleen voor staat!
  Fijn dat Lenn het bij jullie zo goed doet en een heerlijke vrolijke baby is! Geniet lekker van elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.