Mijn zorgenkindje

zorgenkindje

Als ik nu terugkijk op Nomi’s babytijd had ze eigenlijk nooit iets. Ja, ze heeft het RS virus gehad, maar verder was er nooit iets met haar. En dat realiseer ik me nu eigenlijk pas, doordat het bij Lenn toch wat anders gaat.

De eerste weken

In de eerste weken heeft Lenn ontzettend veel gehuild. Het was duidelijk dat hij last had van krampjes, maar waarom hij er zóveel last van had, wisten we niet. Totdat de kinderarts op het consultatiebureau begon over koemelkallergie. Ik geef borstvoeding en ik besloot zelf geen producten met koemelk meer te eten en drinken, en toen ging het al snel veel beter met Lenn. Al snel daarna werd hij de vrolijke baby die hij nu is.

Hartruisje

Toen we ontslagen werden uit het ziekenhuis hoorde de kinderarts een ruisje. We moesten een aantal weken later terugkomen en hij verwachtte dat het dan wel weg zou zijn. Dat bleek niet zo te zijn, maar volgens de kinderarts was het onschuldig. Vervolgens vond de arts op het consultatiebureau het toch niet zo onschuldig en we moesten weer terug naar het ziekenhuis. De kinderarts maakte zich nog steeds geen zorgen, maar binnenkort moeten we toch weer terugkomen. Bij de 6 maandencontrole op het consultatiebureau was het ruisje nog steeds te horen, dus de kans is groot dat we over een tijdje een echo krijgen om te kijken of Lenn een gaatje in zijn hart heeft.

Ziek

Nomi is al zo ongeveer de hele winter verkouden en laatst begon Lenn ook te snotteren. Met als gevolg dat hij niet meer wilde drinken. We gingen naar de huisarts en daar kregen we neusspray mee. Dat leek even te helpen, maar vervolgens bleef hij spugen en belandden we ’s avonds bij de huisartsenpost. Gelukkig was hij nog niet uitgedroogd, maar hij had me goed laten schrikken.

Nog meer allergieën?

En sinds we met vaste voeding zijn begonnen lopen we weer ergens tegen aan; allergieën. Na Lenns reactie op koemelk was ik er al bang voor.. Sinds hij brood eet, heeft hij soms weer last van krampjes. Daarom zijn we er even mee gestopt en ik hoop dat zijn darmpjes er nog niet zo goed tegenkomen, want anders vrees ik dat het een allergie is..

Niet alles gaat dus even makkelijk, maar daar staat wel weer tegenover dat Lenn een ontzettende blije baby is!

6 gedachten over “Mijn zorgenkindje

   • Ineke schreef:

    Hmm oké. Mss moet hij gewoon even wennen aan het brood. Dat het allemaal in 1x wel veel is?! Groente, fruit, aardappels brood.
    Over paar dagen / weekje nog keer proberen. Misschien gaat het dan al beter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.