Je kind stimuleren om buiten te spelen

buiten spelen

Kinderen spelen steeds minder buiten. Ik moet toegeven dat ik vroeger ook geen kind was dat hutten ging bouwen en ging voetballen, maar ik was wel buiten. Ik nam mijn poppen en Barbies mee naar buiten, en ik speelde lekker in de tuin. Maar ook dat schijnt veel minder te gebeuren en dat vind ik zonde. Met mooi weer horen kinderen toch lekker buiten, in plaats van op de bank met hun iPad? Nomi vindt het over het algemeen heel leuk om buiten te zijn, maar toch wil ze soms na een paar minuten alweer naar binnen. Daarom zat ik eens te bedenken hoe ik het buiten spelen wat meer kan stimuleren.

Leuke dingen gaan doen

Ten eerste doen we bij mooi weer vaak leuke dingen, en dan natuurlijk buiten. We gaan bijvoorbeeld naar de buitenspeeltuin of naar de kinderboerderij. We doen dan dingen die je binnen niet kunt doen, en Nomi en Lenn vinden het hartstikke leuk.

Zandbak en speelhuisje

Om de tuin lekker kindvriendelijk te maken, hebben we (of nou ja, Bart) na de verhuizing meteen een zandbak gemaakt. Die viel meteen heel goed in de smaak, en Nomi wil regelmatig ‘zand scheppen’. Sinds kort hebben we een speelhuisje in de tuin staan en ook daar vermaakt Nomi zich heel goed mee!

Buitenspeelgoed

Je kunt natuurlijk speelgoed van binnen meenemen naar buiten, maar het is ook erg leuk om wat speelgoed te hebben dat speciaal voor buiten is. Speelgoed waarmee kinderen alleen mee kunnen spelen als ze buiten zijn, maakt het buiten spelen wat aantrekkelijker. Buitenspeelgoed vind je in veel (speelgoed)winkels, en ook op de site van Topbuitenspeelgoed kun je echt heel veel leuke dingen vinden.

Picknicken

Nog een goede manier om je kinderen naar buiten te krijgen, is door te gaan picknicken. Vooral als je zulke vreetzakjes hebt als ik zal dat erg goed werken. Je kunt ergens naartoe gaan, maar je kunt ook gewoon een kleed in de tuin leggen en daar lekker gaan picknicken.

Spelletjes

Sinds kort is Nomi helemaal fan van voetbal. Laatst schopte ze een bal vrij hard door de kamer, en sindsdien weet ze dat ze binnen niet mag voetballen. Weer een goede reden om naar buiten te gaan dus! En buiten kun je natuurlijk nog veel meer spelletjes doen.

Vind jij het ook belangrijk dat je kind(eren) regelmatig buiten spelen?

4 gedachten over “Je kind stimuleren om buiten te spelen

  1. Leonie van Mil schreef:

    Ik vind het ook heel belangrijk. Vooral omdat er laatst in het nieuws kwam dat kinderen nog maar weinig vitamine D binnenkrijgen doordat ze veel meer binnen zitten te gamen. Gelukkig gaat de kleine van mij juist heel graag naar buiten.

  2. Sylvia schreef:

    Gelukkig verblijven wij heel vaak op lanzarote waar we de gehele dag alleen maar buiten zijn. Heerlijk vinden we dat. Helaas is dat niet altijd mogelijk in NL..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.