JE HUIS BABYPROOF MAKEN

babyproof

Toen Nomi begon te kruipen, werd het toch wel echt tijd om ons huis babyproof te gaan maken. Ik wilde het niet overdrijven, maar ik wilde ook niet het risico nemen dat Nomi haar vingers in een stopcontact zou steken of dat haar vingers tussen de deur zouden komen. Daarom hebben we wat aanpassingen gedaan.

stopcontact baby

Stopcontacten

Ik denk dat dit wel echt must haves zijn als je stopcontacten in je huis hebt waar je kindje bij kan. De meeste stopcontacten zitten bij ons vrij hoog, maar niet allemaal. Deze vond ik dus wel echt nodig.

Deurstoppers

Ook hebben we deurstoppers gehaald die je om de deur kunt doen. Meestal doe ik de kamerdeur trouwens gewoon dicht, maar als hij open staat, doe ik er een deurstopper omheen. Ik heb hele gruwelijke verhalen gehoord over kinderen die met hun vingers tussen de deur kwamen, dus dat risico wil ik niet nemen.

Opruimen

Daarnaast heb ik eens flink opgeruimd in de kamer. Nomi trekt bijvoorbeeld alles van het plankje onder de tafel, dus daar staat nu niks meer. Met als gevolg dat de kasten op dit moment echt uitpuilen, maar ja.. Het is trouwens niet zo dat ik de vensterbanken helemaal babyproof heb gemaakt, want ik wil het niet overdrijven. Nomi zou inderdaad iets uit de vensterbank kunnen trekken, maar ze is nooit alleen in de kamer, dus die kans is niet zo heel groot.

Hoekjes

Ook heb ik niks om de hoekjes van de tafels gedaan. Nomi heeft haar hoofd er al wel eens aan gestoten en ik schrok er wel van, maar ze gaf geen kik. En ik denk dat kinderen zich toch wel gaan stoten, je kunt je huis nooit 100% babyproof maken.

Waar ik wel echt op probeer te letten, is dat ik geen dingen laat liggen die niet geschikt zijn voor Nomi. Laatst probeerde ze bijvoorbeeld met een pen op de grond te tekenen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.. Dat soort dingen zullen vast nog wel eens gebeuren, maar ik probeer er nu wel op te letten.

Traphekjes

Wat we nog niet hebben zijn traphekjes. We hadden gehoopt dat we een ander huis zouden hebben tegen de tijd dat traphekjes nodig zijn, maar dat is dus niet zo. Daar gaan we binnenkort maar eens naar op zoek.

Wat heb jij gedaan (of wil je gaan doen) om je huis babyproof te maken?

5 gedachten over “JE HUIS BABYPROOF MAKEN

 1. Madelon schreef:

  Wij hebben op een aantal hele scherpe hoeken dikke bumpers gezet. Mocht Z er tegenaan knallen of gek vallen dan heeft hij geen gat in zijn hoofd. Verder hebben er een hekje voor het balkon. Ik heb wel deurstoppers maar laat meestal de deuren open en we hebben Z al vanaf heel klein geleerd hoe je een deur normaal open en dicht doet. Net zoals kasten en laden. Dus geleerd dat handjes plat aan de buitenkant horen als hij ze dicht wil doen en niet aan de randen waar een vinger klem kan zitten.
  Wat ik vooral handig vind zijn speciale kastsluiters van Ikea. Die gebruik ik in mijn keuken en op een kastje in de woonkamer. Daar zitten gevaarlijke dingen achter en is gewoon een no go area voor de dreumes.
  Madelon onlangs geplaatst…Afschaffen die zomer- en wintertijd!My Profile

 2. Manon schreef:

  Hier alleen alle spullen van de lage tafels enzo afgehaald, stoppers in de stopcontacten en traphekjes. Zo zonder spulletjes op tafel is het wel erg kaal maar ik noem het gewoon een minimalistische look hahaha. Scheelt ook wel met schoonmaken :’)
  Manon onlangs geplaatst…Mini-meisje outfitsMy Profile

 3. Marjolein schreef:

  Heb zelf bij de Ikea van die dingen gekocht waarbij je keukenkastjes kunt beveiligen. Essentieel vind ik. Traphekjes zijn hier ook wel heel erg nodig. We hebben hele grote trappen. Marnix zit soms zomaar halverwege als ik even niet oplet. Geen snoeren waar zware dingen aan zitten (bijvoorbeeld lamp) die naar beneden kunnen vallen als eraan getrokken worden. En natuurlijk de stopcontacten…
  Marjolein onlangs geplaatst…Gemakkelijk en snel eten op tafel? 8 maaltijdboxen op een rij!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.