MAMA MUSTHAVES

Er zijn bepaalde dingen waar je echt niet zonder kunt als je moeder bent. Spullen die bepaalde dingen wat makkelijker maken, en spullen die je echt niet kunt missen. Ik maakte een lijstje met tien dingen die voor mij echte mama musthaves zijn.

 • Basic kleding.
  Niet omdat je er niet meer hip uit mag zien als moeder, maar omdat het ideaal is om shirts te hebben die overal bij staan als je kindje je een keer helemaal heeft onder gespuugd. Want dan heb je geen zin en tijd om een half uur voor je kast te staan omdat je niks anders hebt wat leuk staat bij de rest van je outfit.
 • Hydrofiele luiers.
  Ik probeer er altijd eentje bij de hand te hebben, want ze zijn overal goed voor. Maar natuurlijk geeft Nomi net een mondje melk terug op het moment dat ik er geen in de buurt heb liggen.
 • Zoogcompressen en voedingsbh’s.
  Als je borstvoeding geeft (en volgens mij kunnen je borsten de eerste tijd na de bevalling ook gaan lekken als je flesvoeding geeft) zijn zoogcompressen echte must haves. Want melkvlekken in je kleding zijn niet zo heel charmant. En voeden in een gewone bh is niet handig, dus ook voedingsbh’s zijn voor mij musthaves.
 • Een kolf.
  Ook alleen bij borstvoeding natuurlijk. Ik denk dat je hier moeilijk zonder kunt (hoewel ik heb gehoord dat je ook prima met de hand kunt kolven, maar ik gebruik er toch liever een apparaatje voor). Want als mama wil je ook wel eens weg kunnen zonder je kindje.
 • Een draagdoek of draagzak.
  Om je kindje lekker bij je te dragen en zo bijvoorbeeld een stukje te wandelen. Maar ook als je kindje krampjes, tandpijn of wat dan ook heeft, is een drager ideaal.
 • Elastiekjes voor in je haar.
  Na 10 keer op een dag aan je haren te zijn getrokken, ben je dat wel een beetje zat. Een knot is dan heel fijn!
 • Een droger.
  Het schijnt dat veel moeders het zonder doen, maar het lijkt me niks. Volgens mij zou ik er dan sowieso een wasrek bij moeten hebben, want we hebben behoorlijk veel was. Handdoeken, beddengoed en dat soort dingen gooi ik dus lekker in de droger.
 • Een vriezer, bewaarbakjes, flesjes en ijsblokvormpjes.
  Voor zelfgemaakte hapjes en gekolfde moedermelk.
 • Een goede concealer.
  Want niet iedereen hoeft meteen te zien dat je vannacht nauwelijks heb geslapen.
 • Me-time.
  Soms moet je gewoon even lekker iets voor jezelf kunnen doen, zodat je niet alleen maar mama bent.

Wat zij jouw mama musthaves?

4 gedachten over “MAMA MUSTHAVES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.