De borstvoeding tag

borstvoeding tag

Een tijdje geleden bedacht Simone de Borstvoeding tag. Volgens mij bestond er nog niet zo’n tag en omdat ik het erg leuk vond om de antwoorden van anderen te lezen, besloot ik hem zelf ook in te vullen. De vragen gaan onder andere over het voeden in het openbaar, kolven en wat er wel en niet leuk is aan het geven van borstvoeding.

Geef je borstvoeding of heb je borstvoeding gegeven?
Ik geef nu 19 maand borstvoeding.

Gaat het voeden makkelijk of moeilijk?
Heel makkelijk. Ik voed Nomi nu één a twee keer per dag (soms drie keer trouwens) en het gaat echt heel makkelijk. In het begin ging het wat moeilijker, maar dat kwam vooral doordat de borstvoeding niet zo snel op gang kwam.

Vind je het fijn of een noodzakelijk kwaad?
Ik heb het nooit gezien als een noodzakelijk kwaad. Tuurlijk,ik wilde graag borstvoeding geven. Maar als het echt heel moeilijk zou gaan, zou ik waarschijnlijk zijn overgestapt op de fles. Ik heb het dus eigenlijk altijd fijn gevonden.

Vooraf inlezen of een voorlichtingscursus?
Ik heb me via internet ingelezen en daar heb ik wel wat aan gehad. Ik had eigenlijk een cursus willen doen, maar de enige die nog niet vol zat was rond mijn uitgerekende datum, dus toen heb ik het toch maar niet gedaan.

Zoogcompressen, tepelhoedjes, zalfjes en/of andere hulpmiddelen?
Alleen zoogcompressen. Vooral in het begin kon ik echt niet zonder.

Kolven of live voeden?
Op dit moment voed ik alleen live, maar toen Nomi jonger was kolfde ik ook wel eens. Toen ik nog werkte moest ik wel, maar verder vond ik het ook wel fijn om even zonder baby weg te kunnen.

Rustig voeden in het openbaar of ietwat krampachtig verstopt?
Ik voedde best wel eens in het openbaar (nu niet meer trouwens, ik vind Nomi er te groot voor en ze vraagt er zelf ook niet meer om) maar wel altijd discreet. Ik had bijna altijd een shirtje en een hemdje aan zodat er nauwelijks iets te zien was. En anders deed ik een sjaal of een hydrofiele luier over mijn borsten heen.

Voeden voor bepaalde tijd of zien hoe ver je komt?
Dat laatste, en daardoor voed ik nu al 19 maanden.

Het leukste aan borstvoeding geven is..
De fijne momentjes samen met je kind. Toen Nomi kleiner was, zat ik vaak op de bank een serie te kijken terwijl zij aan het drinken was. Nu is ze veel sneller klaar met drinken, maar ik geniet nog wel van die momentjes. Tijdens het voeden zit of ligt Nomi lekker rustig bij me, de rest van de dag gebeurt dat bijna niet.

Minder leuk aan borstvoeding geven is..
Kolven was nooit een hobby van me. Ik vond het ook niet heel erg hoor, maar leuk is anders.

Welke tip of wat voor advies zou je andere borstvoedende mama’s mee willen geven?
Zorg dat je je geen melkmachine gaat voelen en dat je zo nu en dan gewoon even weg kunt zonder baby. Oh en Simone zei het ook al, maar wacht niet te lang met het oefenen met een flesje. Nomi dronk voor het eerst uit een flesje toen ze ruim drie weken oud was en ze heeft altijd goed uit flesjes gedronken, dus dat was ideaal.

Geef jij borstvoeding of heb je borstvoeding gegeven?

6 gedachten over “De borstvoeding tag

 1. Lilian schreef:

  Borstvoeding is zeker een mooi moment met moeder en kind. Zelf heb ik ongeveer maar 2 á 3 weken borstvoeding gegeven. Eerst had ik heel veel maar al snel liep het terug en kwam er niks meer. Daarnaast omdat Jay te vroeg was geboren had hij ook moeite met drinken en kon nog niet goed aan happen. Hierdoor heb in het begin alleen maar gekolfd en dat was echt geen pretje. Samen met mijn vriend hebben wij toen besloten om er mee te stoppen. Dit vond ik zelf echt verschrikkelijk!
  Lilian onlangs geplaatst…Nog iets minder dan een maandje..My Profile

 2. Linda schreef:

  Leuke tag, zal hem binnenkort ook eens invullen.
  Vroeg beginnen met wennen aan een fles, wil ook niet altijd helpen. Elaiza dronk na een week al regelmatig uit de fles, maar begon met 3/4 maanden te weigeren. Maakte niet uit welke fles. Pas toen ze zelf de fles vast kon houden, wilde ze hem weer hebben (5/6 maanden)
  Linda onlangs geplaatst…Weekoverzicht #25My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.