Je huis beveiligen als je op vakantie gaat

huis beveiligen

De vakantieperiode is een tijd waarin er veel ingebroken wordt. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je thuis komt van vakantie, en er ingebroken blijkt te zijn. Dat zou wel een hele vervelende afsluiter zijn van je vakantie. Vandaag geef ik je wat tips over hoe je je huis goed kunt beveiligen en inbrekers buiten de deur houdt.

1. Deuren op slot

Het klinkt vrij logisch, maar check het even een keertje extra. Zijn alle deuren op slot? En op de knip? Anders maak je het inbrekers wel erg makkelijk.

2. Sluit ook je ramen goed af

Inbrekers komen regelmatig binnen via ramen. Zorg er dus voor dat je ramen ook goed afgesloten zijn. Doe ze helemaal dicht en op de knip, zodat inbrekers niet makkelijk binnen kunnen komen.

3. Camerabewaking

Camerabewaking schrikt inbrekers af, want ze kiezen natuurlijk liever een huis uit zonder camerabeveiliging. En als er toch ingebroken wordt, is de kans veel groter dat de dader wordt gevonden. Er zijn veel verschillende bewakingscamera’s, zoals bijvoorbeeld het Somfy draadloos camerasysteem.

4. ‘Schriklichten’

Ook een lamp die opeens aangaat als er beweging bij de voordeur is, schrikt inbrekers af. Want daardoor worden ze natuurlijk veel makkelijker gezien. Ook voor jezelf is dit trouwens handig als je in het donker thuiskomt.

5. Leg geen waardevolle spullen in het zicht

Als inbrekers denken ‘dat er wat te halen valt’, is het aantrekkelijk om in te breken. Leg je waardevolle spullen daarom niet in het zicht.

6. Laat je brievenbus legen

Eén van de dingen waaraan een inbreker kan zien dat je op vakantie bent, is aan je post. Daarom is het verstandig om tijdens je vakantie iemand je brievenbus te laten legen, of het van de deurmat af te halen. Zo lijkt het alsof je thuis bent.

7. Laat spullen anders neerzetten

En als ze dan toch binnen zijn, laat ze dan even snel iets in huis veranderen. Als er bijvoorbeeld opeens een glas op tafel staat, de kussens anders leggen, of het speelgoed ergens anders ligt, lijkt het alsof je thuis bent. Toen wij vorig jaar op de camping waren die dichtbij ons huis was, ging ik wel eens naar huis om bijvoorbeeld even kleding te wassen. Dan zette ik dingen zelf anders neer, maar als je verder weg op vakantie gaat, kun je dat natuurlijk beter door iemand anders laten doen.

8. Lampen met een tijdschakelaar

Als er ’s avonds licht brandt, lijkt het alsof er mensen thuis zijn. Met een tijdschakelaar hoef je niet de hele dag je lampen aan te laten, maar branden ze op bepaalde tijdstippen. Zo lijkt het alsof je thuis bent!

9. Vraag iemand om zijn auto op jouw oprit te zetten

Als er een hele tijd geen auto op je oprit staat, zal een inbreker snel doorhebben dat je op vakantie bent. Dus mocht je iemand kennen met een extra auto, vraag dan of diegene hem op jullie oprit wil zetten. En als je zelf twee auto’s hebt, is het natuurlijk helemaal makkelijk op te lossen.

mbm

5 gedachten over “Je huis beveiligen als je op vakantie gaat

 1. henk schreef:

  Niet zozeer om inbreken te voorkomen, maar zorg er ook voor dat je dierbare foto’s niet alleen op een laptop heb opgeslagen, maar ook ergens in de cloud. Als je laptop dan wordt gestolen heb je in ieder geval die dierbare foto’s nog

 2. kirsten schreef:

  Oh oh ik heb soms echt van die momenten dat ik van huis weg rij en dan denk, heb ik de deur wel op slot gedaan? Dan moet ik weer helemaal terug. Maar het is inderdaad wel goed je spullen/huis te beveiligen als je weggaat, niet alleen op vakantie maar in het algemeen.

 3. Carla schreef:

  Erg handige tips! Niet alleen tips zoals het beveiligen van je woning met een camerasysteem of een alarmsysteem, maar ook makkelijk toepasbare tips. Erg fijn om te lezen. Ga dit zeker gebruiken als ik binnenkort op vakantie ga.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.