De voordelen van warm weer

voordelen van warm weer

Het is je vast niet ontgaan; het is behoorlijk warm in Nederland en België. Er worden weerrecords verbroken en in onze achtertuin is het ’s middags zo’n 38 graden. Een beetje té warm, volgens velen. Maar zo’n hittegolf heeft ook zeker zijn voordelen!

Zonlicht maakt je gelukkig

Je lichaam maakt gelukshormonen aan door zonlicht. Je gaat je er blij door voelen en bij zonnig weer voelen minder mensen zich depressief.

Het is niet zo erg om de vitamine D druppeltjes te vergeten

‘Goh, wanneer heb ik die eigenlijk voor het laatst gegeven…’ Als je kinderen lekker buiten aan het spelen zijn bij zonnig weer, hebben ze hun portie vitamine D al snel binnen. Er zijn natuurlijk ook nadelen van de zon, maar de hoeveelheid vitamine D die ze binnenkrijgen is wat mij betreft wel echt een voordeel!

Lekker klagen over het weer

Daar zijn wij Nederlanders gek op, toch? Lekker klagen, en dan het liefst over het weer. ‘Wat is het warm hè? ‘Ja poe, niet normaal, doe mij maar winter!’. Om vervolgens over een paar maanden weer te gaan klagen over de kou.

Je komt makkelijk je bed uit

Tijdens een hittegolf heb je vast geen moeite om je bed uit te komen. Want als je niet op tijd opstaat, drijf je vanzelf je bed wel uit!

De muziek op de radio

‘Que si, que no’ ‘Vamos a la playa’, ‘Summer of 69’, ik heb ze allemaal al voorbij horen komen op de radio. En ik hou van zomerse muziek, dus laat ze die zomerhits maar lekker blijven draaien!

Lekker spelen met water

Leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf; lekker met water spelen. Zet een zwembadje op, pak de tuinslang, of doe andere leuke spelletjes met water. Kinderen zijn er gek op en iedereen koelt lekker af!

Een goed excuus om ijsjes te eten

Wat is er met dit weer nou lekkerder dan een ijsje… En tijdens een hittegolf mag je best een ijsje extra eten!

Goed drinken

Vergeet niet om goed te drinken. Waarschijnlijk krijg je vanzelf wel dorst van dit weer en drink je sowieso al meer. Dat is dan weer hartstikke goed voor je lichaam. Je krijgt bijvoorbeeld minder snel hoofdpijn en het is ook heel goed voor je huid!

De was is snel droog

Ook handig; je was is supersnel droog! Als je het buiten hangt is het na een paar uurtjes al droog, maar ook binnen duurt het niet lang. En ja, daar kan ik heel blij van worden!

Perfect weer voor reumapatiënten

Veel reumapatiënten hebben baat bij warm en droog weer en hebben dan minder last van pijn en ongemakken. Ik kan me voorstellen dat zij erg blij zijn met zomerse temperaturen!

Wat vind jij van deze warmte?

6 gedachten over “De voordelen van warm weer

  1. Manon schreef:

    Dat de was snel droog is fijn haha! Ik heb geen reuma, maar wel een spierziekte en gek genoeg doet het met ijzige kou minder pijn dan in deze bloedhitte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.