Je weet dat je moeder bent van een dreumes als..

dreumes

Bijna 2 maand geleden werd mijn baby een dreumes en die verandering vind ik eigenlijk alleen maar positief. Goed, het was ook heerlijk om de hele dag met haar te kunnen knuffelen, maar ik vind het heerlijk dat ze nu wat meer kan. De laatste tijd ben ik een aantal dingen tegen gekomen die me eraan herinneren dat ik nu moeder ben van een dreumes, en dat besloot ik met jullie te delen.

Je weet dat je moeder bent van een dreumes als..

 • Je spontaan een kusje krijgt als je je dreumes ’s ochtends uit bed haalt.
 • Je denkt even rustig naar de wc te kunnen gaan, maar als je net zit, komt er opeens een heel blij gezichtje de hoek om kijken. Want blijkbaar is het heel leuk om te zien hoe mama naar de wc gaat.
 • De kat opeens bij naam wordt genoemd (of nou ja, soort van. Maar ‘Guusje’ is ook niet makkelijk voor een dreumes).
 • Je dreumes in winkels niet meer in de kinderwagen wil blijven zitten als hij of zij een speelhoekje heeft gezien. ‘Da! Da!’ (al wijzend naar het speelhoekje), en dan zet je je kind toch maar bij het speelgoed neer.
 • Je je niet meer af hoeft te vragen of je kindje honger heeft. Als je je dreumes in de kinderstoel zet en je hoort meteen ‘Ete!’, weet je genoeg.
 • Je ‘hulp’ krijgt bij het uitpakken van de vaatwasser. En dat vervolgens alle gekleurde lepeltjes dan op de keukenvloer liggen, waarna je ze maar weer terug doet in de vaatwasser.
 • Je ook niet meer alleen hoeft te poetsen. Want als mama een doekje in haar handen heeft, wil een dreumes dat natuurlijk ook.
 • Je geen huilende baby meer hoort als je kind wakker wordt na het middagslaapje. Nu hoor je ‘Mama! Mama!’.
 • Je regelmatig een Duplo steentje tegenkomt in je schoen.

Herkennen jullie dit?

18 gedachten over “Je weet dat je moeder bent van een dreumes als..

 1. Rhodanja van Hardeveld schreef:

  Jaa heel herkenbaar haha! Hier word ze volgende week een peuter! ? dan is ze 1,5. Ze praat nu bijna! Kan al heel wat woordjes en is de hele dag aan het ‘kletsen’. Erg leuke periode!

 2. Rhodanja van Hardeveld schreef:

  En alleen mama krijgt spontane kusjes hahaha ? ze is nu ineens ook veel opener naar ‘derden’ mochten ze eerst alleen vam een afstand met haar spelen nu rent ze ook op onze vrienden af en spingt ze in de armen en zegt ze kom kom :p

 3. Jennifer schreef:

  Haha, nog een paar nachtjes slapen en dan heb ik ook een dreumes, al denk ik niet dat het zaterdag ineens omslaat naar een stoute ondeugende duplozaaiende dreumes, haah.

 4. Daniëlle schreef:

  Hihi, leuke leeftijd he! Bij onze oudste was dit inderdaad ook zo, steeds meer nieuwe woordjes en zelf op onderzoek uit. Onze jongste is een paar weken jonger dan jouw dochtertje Nomi, maar zij doet dit allemaal nog niet. Ze is wat jonger in haar ontwikkeling vanwege haar prematuriteit. Ze is nu 13 maanden, maar gedraagt zich eigenlijk als een kindje van 10 maanden. Ach, ieder kindje heeft zijn/haar eigen tempo! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.