Je zorgverzekering aanpassen; ga jij het doen?

zorgverzekering aanpassen

Ieder jaar kijk ik even of het verstandig is om mijn zorgverzekering aan te passen. Afgelopen jaar heb ik gekozen voor een pakket met wat minder dekking. Dat is goedkoper en in december vorig jaar dacht ik nog dat ik dit jaar echt niet weer zwanger zou raken (wat kan er veel veranderen in zo’n korte tijd!). Momenteel ben ik mijn zorgverzekering weer even onder de loep aan het nemen, want begin volgend jaar verandert er natuurlijk van alles. Ons derde kindje zal dan geboren worden en dan is het wel verstandig om mijn zorgverzekering aan te passen.

Vorig jaar versus nu

Vorig jaar dacht ik nog dat ik nooit meer kraamzorg nodig zou hebben. Ik verzekerde me voor slechts een paar uur fysio en ik wilde juist wel een vergoeding voor anticonceptie. En toen, een paar maanden later, wilde ik opeens een derde kindje. Van het één op het andere moment wist ik het zeker. Vrij snel daarna was ik zwanger, en daarom lijkt het me verstandig om weer wat dingen te wijzigen.

Basispakket of aanvullende verzekering?

Alles wat te maken heeft met je bevalling valt onder je basisverzekering. Gelukkig maar, anders zou het een duur grapje worden. Ik krijg namelijk mijn derde keizersnede en dat wil je echt niet zelf betalen… Voor kraamzorg moet je een eigen bijdrage betalen, tenzij je je daarvoor aanvullend verzekert. Dat ben ik dus van plan, want het scheelt weer wat in de portemonnee.

Zorgverzekering vergelijken

En dan zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waar ik naar moet kijken. Stel dat mijn bekkenpijn niet vanzelf overgaat na de bevalling, dan zal ik weer wat uren fysiotherapie nodig hebben. Daar ga ik me dus aanvullend voor verzekeren. Ook ga ik me weer aanvullend verzekeren voor anticonceptie, want na de geboorte van dit frummeltje zijn we wél echt klaar!

Handig hulpmiddel

Nou heb ik totaal geen zin om alle verschillende pakketten van alle verzekeraars helemaal door te gaan lezen. Gelukkig kan dat ook makkelijker. De Consumentenbond heeft een tool waarmee je alle zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Je vult je persoonlijke informatie en je wensen in, en dan zie je meteen welke verzekering het beste bij je past.

Natuurlijk zie je ook de prijzen erbij staan, want je wil natuurlijk niet teveel betalen. Toen ik alle zorgverzekeringen aan het vergelijken was, kwam ik erachter dat de verzekering die ik nu heb absoluut niet het meest geschikt is. Tijd om over te stappen dus!

Heb jij al gekeken wat voor jou de meest geschikte zorgverzekering voor 2019 is?

2 gedachten over “Je zorgverzekering aanpassen; ga jij het doen?

  1. Kirsten schreef:

    Voor de zorgverzekering heb ik vorig jaar al veel vergeleken omdat we toen onze kinderwens al hadden. Er komt best wel veel bij kijken wat betreft de juiste verzekering. Voor 2019 wee ik het nog niet helemaal. Ik moet er nog even voor gaan zitten want ik wil wel dat ons kindje straks goed meeverzekerd is met mij.

  2. Linda schreef:

    Voor het eerst in jaren overgestapt. Jaren alleen basisverzekering gehad en afgelopen jaar minimaal aanvullend. Volgend jaar via de gemeente een extra uitgebreide verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.