Kruidvat Tea Tree dag- en nachtcrème

kruidvat tea tree
Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over tea tree olie (dit kun je hier lezen) en daarin vertelde ik jullie dat ik een aantal producten uit de tea tree lijn van Kruidvat had gekocht. Toen kon ik er nog geen review over schrijven, omdat ik het nog maar pas gebruikte. Inmiddels gebruik ik de dag- en nachtcrème ongeveer 2 maanden en daarom zal ik deze gaan reviewen.

Kruidvat Tea Tree

Producten waarin tea tree olie is verwerkt, zijn erg geschikt voor een onzuivere huid, zoals die van mij. Daarom wilde ik deze crème graag proberen.

Dagcreme

De geur van deze crème vond ik in het begin echt verschrikkelijk. Tea tree olie heeft een hele sterkte geur, waar niet iedereen van houdt. Toen ik het een paar keer had gebruikt, raakte ik gewend aan de geur en inmiddels vind ik het niet vies meer.
De structuur van de crème is redelijk dun, daardoor is het makkelijk uit te smeren. Het duurt erg lang voordat de crème is ingetrokken en ook als het is ingetrokken, blijft mijn huid glimmen. Daardoor vind ik deze crème wel erg geschikt als nachtcrème, maar voor overdag is deze voor mij niet geschikt.
De belangrijkste vraag is natuurlijk; helpt het tegen onzuiverheden? Ja! Mijn huid is echt gaver geworden sinds ik deze crème gebruikt. Het is geen wondermiddel, mijn huid is nog steeds behoorlijk onzuiver, maar het helpt wel.
Cijfer: 8
Hebben jullie ervaring met producten waarin tea tree olie is verwerkt?

 

30 gedachten over “Kruidvat Tea Tree dag- en nachtcrème

 1. Nanda schreef:

  Ik gebruik het tea tree masker van de tuinen, die smeer ik altijd op een puistje, 20 min inlaten werken, afspoelen, et voila, puistje valt meteen minder op 🙂 De tuinen heeft ook een dag & nacht creme die ik wilde gaan proberen, ben benieuwd of die ook zo slecht wordt opgenomen door de huid!

 2. Loes schreef:

  aah fijn! ik heb ook echt iets nodig voor mn onzuivere huid.. soms word ik er gewoon niet goed van.. kan me er soms echt naar door voelen.

 3. Minke Maria schreef:

  Ik gebruik ook de reinigingsgel van de zelfde lijn en ook die is erg fijn, al heb ik wel echt iets nodig wat scrubt en dus gebruik in deze altijd alleen 's morgens. En als je een goede hydraterende creme hebt zou je eventueel deze ook kunnen mengen met pure Tea Tree (ook van dezelfde lijn) zo heb je de werking van de creme minus de vetheid!

 4. Yak Man schreef:

  het glimd denk ik door de tea tree oil die er in zit ;). Ik heb alleen de lotion gebruikt, maar omdat hij mijn huid te veel laat glimmen heb ik hem niet opnieuw gekocht ><

 5. Jorinde schreef:

  Ik heb zo'n olie van the body shop met tea tree erin en ik vind het ook niet lekker ruiken. Ik moet ook zeggen dat het niet veel doet met mijn onzuivere huid. Fijn dat deze wel werkt!

 6. Milou schreef:

  Leuk dat je er weer even over schrijft. Was er inderdaad wel benieuwd naar. Het plakkerige gevoel.. dat de creme niet zo snel intrekt houdt mij echt (helaas) tegen. 🙂 Liefs

 7. Anoniem schreef:

  Ik gebruik dit product ook sinds een weekje of 2 en ben er erg blij mij. Hij trekt bij mij erg snel in en hij glimt niet, voor mij dus ook ideaal om overdag te gebruiken. Denk dus dat het aan je huid ligt of het wel of niet glimt.
  Ik vind het iig een top product vor zo'n lage prijs

 8. Anoniem schreef:

  Ik heb inmiddels ook de hele set. Ik had de dag-en nachtcrème al eerder gebruikt, en ik heb het idee dat die het beste werkt. De rest is ook fijn, maar alleen omdat het precies goed is voor een combinatiehuid – niet uitdrogend, en niet te vettig. Tegen onzuiverheden helpt alleen de dag-en nachtcrème bij mij.

  De geur vind ik persoonlijk juist een beetje lekker ruiken, maar wel iets te sterk.
  Het is voor mij vooral een pluspunt dat de scrub-crème + dag-en nachtcrème ervoor zorgen dat ik mijn BB Cream normaal op kan doen. Voordat ik dit begon te gebruiken had ik altijd heel erg last van schilfertjes als ik mijn make-up op had gedaan.

 9. Kirty Ganput schreef:

  Sinds kort gebruik ik ook de dag en nachtcrème van deze lijn.
  Bij mij trekt de crème juist erg snel in, zodra ik klaar ben met mijn hele gezicht insmeren, is het al opgedroogd. Ook heb ik geen last van een glimmend gezicht.
  En wat betreft de geur… de eerste keer was het inderdaad een beetje raar. Maar na een paar minuten ben je al gewend aan de geur en ruik je er niets meer van. Valt reuze mee dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.