Lenns eerste week op de peuterspeelzaal

peuterspeelzaal

Vorige week was het zo ver, Lenn mocht officieel beginnen op de peuterspeelzaal! Voor de zomervakantie mocht hij al een dagje wennen,  en toen was hij nogal zichzelf… Hij liet meteen weten wat hij wel en niet wilde en hij was duidelijk aanwezig. Ik was dus erg benieuwd hoe het nu zou gaan!

Uitleggen

Van tevoren heb ik hem uitgelegd dat hij samen met Nomi naar school zou gaan, en dat ik dan naar huis ga. ‘Lenn chool. Mimi chool. Mama chool?’ ‘Nee mama gaat naar huis.’ ‘Mama huis?’ Hij leek het te begrijpen, maar ik vind het nog best lastig om dingen uit te leggen aan een tweejarige.

Maandagochtend, 7 uur

Ik ben wakker, en net vandaag slapen Nomi en Lenn allebei nog. Oké, Lenn slaapt meestal om 7 uur nog wel, maar Nomi is eigenlijk altijd vroeg wakker. Ik ga naar Nomi en ze heeft totaal nog geen zin om uit bed te gaan. ‘Maar Nomi, je gaat zo naar school.’ Meteen zit ze rechtop in bed. ‘Mag ik mijn eenhoorn shirt aan?’ Ik leg kleren voor haar klaar en Nomi gaat zich aankleden.

Ik kom bij Lenn en hij ligt wakker in bed. ‘Lenn, je mag zo naar school.’ ‘Ja chool! Lenn chool. Mimi chool. Mama chool?’ ‘Nee mama gaat naar huis.’ ‘Mama huis. Haha!’. Ik ben benieuwd of hij het straks ook nog zo grappig vindt…

Naar de peuterspeelzaal

Als we uit de auto stappen is Lenn helemaal enthousiast. Hij wil perse zijn tas op zijn rug en dan lopen we naar de peuterspeelzaal. Binnen is hij even boos dat hij niet in de gang op de glijbaan mag, maar als ik zeg dat we naar het klasje gaan is het goed.

Ik leg de tas in het vakje, Nomi blijft naast me staan en Lenn loopt meteen naar binnen. Terwijl Nomi altijd even verlegen is en bij me blijft, staat Lenn al met speelgoed in zijn hand in het keukentje. De leidster begroet hem en Lenn roept ‘Lenn chool!’.

Afscheid nemen

Nomi wil graag aan tafel zitten, want daar ziet ze verf staan. ‘Lenn ook!’ Ze zitten naast elkaar te verven en ik zeg dat ik wegga. Van Nomi krijg ik een dikke kus en ze vertelt me dat ze van me houdt, tot de maan en terug. ‘Lenn, krijg ik een kus?’ ‘Ja mwah!’. Hij raakt me amper aan, zo’n snel kusje is het. Nou ja, doeg dan…

Rust in huis

Wat is het heerlijk rustig in huis zonder kinderen. Ik kan even ongestoord bloggen en de tijd vliegt voorbij. Voordat ik het weet, is het alweer tijd om ze op te halen.

Daar zijn ze weer!

Ik wacht ze op in de hal en al snel komen ze het klasje uit rennen. Nomi komt meteen naar me toe en ik krijg een knuffel. Lenn roept ‘Mama!’ gevolgd door ‘Lenn glijden!’ en hij klimt op de glijbaan. Als hij er bovenop staat, heeft hij toch even tijd voor een kusje. ‘Was het leuk Lenn?’ ‘Ja leuk!’ Lenn chool. Mama huis!’

Nomi heeft het ook heel leuk gehad en zij vertelt me wat meer. Ze hebben liedjes gezongen ‘Maar Lenn kan dat nog niet hoor’, een boekje gelezen en buiten gespeeld. Eén van de leidsters komt even kletsen en ze vertelt dat het heel goed ging. Lenn heeft lekker gespeeld en deze keer bleef hij wel in de kring zitten. Nomi had verteld dat Lenn ook op de wc moest plassen, maar dat vond Lenn maar gek. Later bleek dat Lenn tegen Nomi had gezegd dat hij ook op de wc wilde, en dat had Nomi tegen de leidsters gezegd.

Dag twee

Donderdag mochten we weer. Ik vond het best spannend, want Lenn wist nu precies wat er ging gebeuren. Toen Nomi net op de peuterspeelzaal zat en doorhad dat ik wegging, heeft ze een paar keer gehuild. Dat had ik dus bij Lenn ook een beetje verwacht.

Deze keer stonden er potjes met lijm en papiersnippers op tafel. ‘Jaaa ik ga lijmen!’ en Nomi ging aan tafel zitten. Lenn er achteraan, en al snel waren ze druk bezig. Ik zei dat ik wegging en ik kreeg een dikke kus van Nomi. Lenn zei ‘da da’ en pas toen ik om een kusje vroeg, kreeg ik er één. Weer een hele snelle en hij vond het prima dat ik wegging.

psz

Weer ophalen

Het ophalen ging zo ongeveer hetzelfde als de eerste keer. Lenn had weer meer oog voor de glijbaan dan voor mij, maar gelukkig had hij het leuk gehad. Doordat één van de leidsters op vakantie was, had ik in de hal een kort gesprekje met een invaller. Ze was verbaasd dat Lenn nog maar net begonnen was op de peuterspeelzaal, omdat hij al zo goed meedeed. Fijn om te horen!

Toen we thuis waren was Lenn heel erg moe, en nadat we een broodje hadden gegeten ging hij naar bed. ’s Middags vertelde hij me opeens van alles over wat hij ’s ochtends had gedaan. Buiten gespeeld, op de auto en op de fiets gereden, een boekje gelezen en ze hadden gepraat over auto’s en treinen. Het ging over een oma in de trein, en dat had behoorlijk wat indruk op hem gemaakt. Niet alles wat hij vertelt is trouwens even duidelijk, maar vaak vult Nomi hem wel aan. Handig, zo’n grote zus!

Een gedachte over “Lenns eerste week op de peuterspeelzaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.