Lenns twaalfde maand

12 maanden

Afgelopen zaterdag is Lenn 1 jaar geworden. Daar schreef ik toen al een artikeltje over, maar natuurlijk is het ook weer tijd voor een maandupdate. De laatste babyupdate, en ik denk dat ik ze vanaf nu ook niet meer maandelijks online zet.

Blije baby

Eigenlijk gaat alles heel erg goed. Lenn is vrolijk, eet en drinkt goed, hij is erg druk met het ontdekken van het huis en de tuin.. En hij vindt zo ongeveer alles leuk. Ik kan dus zeggen dat hij de afgelopen maand echt weer een blije baby was.

‘Loopt hij al?’

Lenn kruipt het hele huis door, en hij loop ook vaak langs de tafel, de box, achter zijn loopkarretje, et cetera. Maar volgens mij duurt het nog wel even voordat hij los gaat lopen, hij probeert het namelijk totaal nog niet. Ik heb nu al een paar keer de vraag gekregen of hij al loopt, en als ik denk dat het bij Nomi op deze leeftijd nog 7 maanden zou duren voordat ze zelfstandig zou gaan lopen, moet ik wel een beetje lachen. Veel mensen zijn zo gefocust op dat lopen.. Ik zie wel wanneer hij los gaat lopen, voordat hij naar de basisschool gaat lukt dat vast wel šŸ˜‰

Eten en drinken

Lenn eet opeens een stuk meer. Laatst gaf ik hem een cracker, hij kroop ermee naar de kamer, en toen ik de kamer binnenkwam was de cracker weg. Ik heb overal gezocht, maar hij was echt weg. Lenn had hem dus binnen no-time opgegeten. Een paar dagen later waren we bij de bakker en daar kreeg hij een broodje, die ook heel snel op was. Het enige wat niet zo lekker gaat, is het blijven zitten in de kinderstoel. Hij probeert er continu uit te klimmen, want hij vindt staan en kruipen leuker dan zitten. Hopelijk is het een fase..

Hij drinkt nog vrij veel melk, en hij houdt echt nog van zijn flesjes. Qua melk drinkt hij nu alleen Pepti, maar nu hij een jaar is kunnen we ook andere dingen gaan proberen. Met koemelk ben ik nog voorzichtig in verband met zijn overgevoeligheid, maar ik wil binnenkort wel eens plantaardige melk gaan proberen.

Spelen

Ik klop het even af, maar Lenn kan hartstikke goed zelf spelen. Hij kan een hele tijd druk zijn met de Duplo, het keukentje, boekjes, zijn trommeltje et cetera. Hij speelt ook wel samen met Nomi, maar ze doen ook wel veel hun eigen ding.

Zwaaien en kusjes geven

Lenn vindt het heel leuk om naar iedereen te zwaaien, en dat doet hij regelmatig. Als iemand ‘dag’ zegt, zwaait hij vaak, en soms zegt hij er ‘da da’ bij. Sinds afgelopen maand geeft hij kusjes, en dat is natuurlijk ook hartstikke schattig. Wel met open mond, en vrij veel kwijl, maar het is zo schattig dat me dat helemaal niks uitmaakt.

Het gaat dus hartstikke goed met Lenn! Voortaan komt er waarschijnlijk niet meer iedere maand een update online. Ik denk dat ik het net zo doe als bij Nomi toen ze 1 jaar was; iedere 2 maand een update.

2 gedachten over “Lenns twaalfde maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.