Lenn is 2 maand

8

Gisteren vertelde ik jullie al dat ik met Lenn naar het ziekenhuis ben geweest, maar het is ook weer tijd voor een maandupdate. Inmiddels is Lenn 2 maanden oud en hij is een ontzettend vrolijke baby.

Hij lacht als hij mij ziet, als hij Bart ziet, als hij Nomi ziet (en als hij haar hoort begint hij trouwens al te lachen) en ook andere mensen die hij kent krijgen een grote glimlach. Oh en als hij doorheeft dat hij mag drinken wordt hij ook hartstikke vrolijk. Toen we gisteren in het ziekenhuis waren was hij eigenlijk al veel te lang wakker, maar toch had hij nog een paar lachjes voor de kinderartsen.

De krampjes, het spugen en zijn eczeem zijn zo goed als over. Hij huilt nu eigenlijk alleen als hij honger heeft en ik hem niet snel genoeg voed, of als hij echt heel moe is. Dan wil hij op zijn buik liggen slapen en dan is niks anders goed. Dat minder huilen is op zich wel logisch op deze leeftijd, maar ik denk dat het ook komt doordat ik geen koemelk meer eet en drink, het verschil is namelijk wel heel groot. Hij is veranderd van een baby die na elke voeding huilde van de krampjes naar een blije, tevreden baby.

lenn-2-maand

Ook de nachten gaan heel goed. Hij slaapt soms wel 8 uur achter elkaar en dat is natuurlijk heel fijn. Nou vond ik die nachtvoedingen niet erg, maar doorslapen is ook wel prettig. Overdag haalt hij die voedingen trouwens wel weer in, vooral ’s ochtends wil hij vaak (na ongeveer 2 uur) drinken.

Dinsdag heeft hij zijn eerste prikjes gehad en hij was heel boos. Hij krijste alles bij elkaar, echt heel zielig. Een paar uur daarna was hij even een beetje huilerig, maar verder heeft hij er weinig last van gehad.

Op het consultatiebureau werd hij natuurlijk ook gemeten en gewogen; hij is nu 59 cm lang en hij weegt 5860 gram. Hij zit iets lager in de curve dan een maand geleden, maar hij zit nog steeds boven het gemiddelde. Het kan zijn dat hij de vorige keer net een groeispurtje had gehad, of misschien gaat hij nu gewoon naar zijn eigen lijntje en gaat hij die volgen. We zullen het de volgende keer wel zien, ik maak me er totaal geen zorgen om.

lenn-2-maand-1

Het gaat nu dus hartstikke goed. Die koemelk is wel een dingetje en ik denk dat ik binnenkort eens ga proberen wat er gebeurt als ik toch kleine hoeveelheden koemelk eet of drink en daar zal ik jullie dan meer over vertellen.

5 gedachten over “Lenn is 2 maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.