Leuke Sinterklaascadeaus voor kleuters

sinterklaascadeaus kleuters

Inmiddels is Sinterklaas alweer in Nederland! Tijd voor cadeautjes dus, en het is niet altijd makkelijk om te bedenken wat je voor je kind moet kopen. Zeker als ze zelf niet goed weten wat ze willen hebben (of als ze onmogelijke ideeën hebben, zoals echte eenhoorns of dinosauriërs) kan het een hele uitdaging zijn. In dit artikel vind je een paar cadeautips voor kleuters.

Puzzels

Puzzels zijn leerzaam en daarnaast vinden de meeste kleuters het erg leuk om te puzzelen. Er zijn ontzettend veel puzzels te koop, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een puzzel van een film of televisieprogramma waar je kind fan van is. Let wel even op het aantal stukjes en probeer in te schatten waar je kind aan toe is. Voor een kleuter die net 4 is kun je het beste voor weinig stukjes kiezen, 16 tot 24 bijvoorbeeld. Een kleuter die bijna 6 is kan waarschijnlijk al puzzels met wat meer stukjes maken, sommige kleuters zijn al klaar voor puzzels van 100 stukjes. Maar dit verschilt natuurlijk heel erg per kind.

Playmobil

Playmobil is hartstikke leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn verschillende thema’s, zoals City en Country, en voor deze tijd van het jaar is het thema Sinterklaas of Kerst natuurlijk ook heel leuk. Hier in huis zijn ze helemaal fan van paarden Playmobil, dus dat staat al op de verlanglijstjes.

Lego of Duplo

Voor kinderen in de kleuterleeftijd is zowel Lego als Duplo erg leuk. Lego kan voor kleine kleutervingertjes nog een beetje lastig zijn en dan zijn de grotere duplostenen meer geschikt. Net als bij Playmobil zijn er verschillende thema’s. Is je kind helemaal gek op dieren? Kies dan voor een leuke dierentuin of boerderij.

Barbies of poppen

Mijn kleuter kan zich uren vermaken met haar Barbies en poppen en daarom hoort dat ook absoluut op dit lijstje. Heeft je kind al genoeg Barbies en poppen? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor leuke accessoires.

Knuffel van je kinds favoriete personage

Nou denk je misschien, ‘mijn kind heeft al veel te veel knuffels’, en dat herken ik wel. Maar soms willen ze zo graag een bepaalde knuffel… Mijn kleuter wil bijvoorbeeld heel graag een Paw Patrol knuffel, want daar is ze helemaal fan van. En dan snap ik eigenlijk ook wel dat ze daar blij van wordt.

Spelletjes om te leren lezen, schrijven of rekenen

Kleuters beginnen al wat letters en cijfers te leren en vaak vinden ze dat erg leuk. Daar kun je op inhaken door iets leerzaams te kopen waarmee ze op spelenderwijs kunnen leren lezen, schrijven of rekenen. De spellen van ‘Ik leer‘ zijn bijvoorbeeld erg leuk.

Knutselspulletjes

Iets waar veel kleuters ook uren zoet mee kunnen zijn, is knutselen. Geef je kind daarom een leuke set met knutselspullen, zodat ze lekker creatief bezig kunnen zijn!

Verkleedkleding

Verkleedkleding is ook nooit verkeerd op deze leeftijd. Opeens is je kind een prinses, politieagent, Spiderman of Elsa en dat nodigt meteen uit voor een leuk rollenspel.

Heb jij nog cadeautips voor kleuters?

Sint 2023Sint 2023

3 gedachten over “Leuke Sinterklaascadeaus voor kleuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.