Leuke uitspraken van Elena – deel 6

uitspraken

Hoewel de peuterfase soms best lastig kan zijn, houd ik er ook wel heel veel van. Want peuters zijn vaak gewoon zó grappig. Zelfs als ze ontzettende peuterpubers zijn, kan ik er vaak nog wel om lachen. En het hoogtepunt van de peuterfase is toch wel de uitspraken. Ik heb de laatste tijd weer wat leuke uitspraken van Elena verzamelend en vandaag kun je ze lezen op mijn blog.

Elena’s uitspraken:

  • Elena beweert regelmatig dat ze al 4 is, want ze wil graag naar de basisschool. Toen ik haar laatst vertelde dat ze toch echt nog 3 is, zei ze ‘Ik wil nu 4 zijn! Stomme tellen! Ik wil niet 3 zijn!’
  • Een tijdje geleden hagelde het en Elena was er flink van onder de indruk. Ze riep ‘Kijk! Hagelslagregen!’
  • Soms zegt ze dingen die wel kloppen, maar toch gewoon heel grappig zijn. Zoals bijvoorbeeld de uitspraak ‘De bladeren kunnen groeien, net als ik!’
  • Elena was laatst aan het fietsen en Nomi was met haar bel aan het bellen. Elena wilde niet dat ze dat deed en ze riep ‘Niet aan mijn bel komen! Dan gaat die leeg!’
  • Ze snapt nu steeds meer en ik merk dat ze ook steeds meer over dingen gaat nadenken. Laatst vroeg ze opeens ‘Waarom heb jij ook ouders?’
  • Ik legde uit hoe dat werkte, dat mensen baby’s krijgen en dat ze dan ouders worden. Vervolgens vroeg ze ‘Krijg jij dan bijna baby’tjes?’. Ehm, nee.
  • Elena vindt dat mijn haar achter mijn schouders hoort, en iedere keer als ze een pluk haar voor mijn schouders ziet, doet ze dat even weer naar achteren. Want; ‘Zo ben jij geen mooie mama hoor!’
  • Laatst liep ze naar haar fiets en vervolgens riep ze ‘Mama! Mijn fiets is gegroeid!’
  • Toen ik haar vroeg wat ze wilde eten, was haar reactie ‘Pasta sandalen.’ Ze bedoelde pastasalade!
  • We waren in de Lidl en ik vroeg haar wat voor broodje ze wilde. Ze vertelde me dat ze een ‘omdraaibroodje’ wilde en ik had geen idee wat ze bedoelde. Toen ik vroeg of ze die even aan wilde wijzen, wees ze een pretzel aan. Peuterlogica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.