Een paar tips om je badkamer schoon te maken

badkamer schoonmaken

Kinderen kunnen je huis in no-time vies maken. Broodkruimels op de tafel en op de vloer, chocopasta op het aanrecht en aan de deurklinken, ranja op je net gedweilde vloer… Je kent het vast wel. Een ruimte die hier in huis ook altijd snel vies is, is de badkamer. Vooral de wastafel moet er regelmatig aan geloven; die zit binnen een dag alweer onder de tandpastavlekken. Herken je dat? Lees dan even verder, want ik heb wat tips voor je over het schoonmaken van je badkamer.

De allerbeste manier om je badkamer schoon te houden, is om je kinderen en eventuele partner buiten je badkamer te houden. Het lijkt me heerlijk om een eigen badkamer te hebben waar de kinderen níet hun tandpasta uitspugen tegen de spiegel en waar geen vieze onderbroeken rondslingeren. Als het even kan staat er dan ook nog een vrijstaand bad of half vrijstaand bad in, om lekker in de relaxen. Maar helaas, dat gaat niet gebeuren. Dus ik zal de badkamer toch echt moeten delen met de rest van het gezin.

Een grote schoonmaak

Eens in de zoveel tijd maak ik de badkamer helemaal schoon. De douche, wc, wastafel, kastjes, muren en vloer moeten er dan allemaal aan geloven. Niet het leukste klusje, maar als het dan eenmaal lekker schoon is, is het wel heel fijn. En als je alles in één keer schoonmaakt, is het daarna makkelijker om het schoon te houden.

Bad en douche schoonmaken

Je kunt natuurlijk speciale schoonmaakmiddelen kopen voor je badkamer, maar wist je dat azijn een heel goed middeltje is om bijvoorbeeld kalkaanslag te verwijderen? Je mengt een beetje azijn met water en  vervolgens spuit je dat op de vieze plekken. Laat het een kwartiertje inwerken en vervolgens spoel je het af.

De wastafel; never ending story

Mijn kinderen lijken niet te snappen dat ze hun tandenborstel niet zomaar op de wastafel moeten gooien, dus die kan ik iedere dag wel schoonmaken. Om dat zo snel en makkelijk mogelijk te doen, is het verstandig om ervoor te zorgen dat er niet te veel spullen op je wastafel liggen. Dan kun je er namelijk makkelijk met een doekje overheen. Zelf doe ik dat regelmatig tijdens het tandenpoetsen, dan kost het je niet eens extra tijd!

Het toilet

Het is geen leuk klusje, maar het moet toch regelmatig gedaan worden; het schoonmaken van de wc. Voor de bril en de randen kun je gewoon allesreiniger gebruiken en om het ín de wc ook goed schoon te krijgen, kun je het beste kiezen voor bleek.

Tegels en vloer; dweilen maar!

Ik maakte de wanden van mijn badkamer altijd schoon met een doekje, totdat ik las dat je dat je je wandtegels ook prima kunt dweilen. Ik probeerde het en ik was in no-time klaar, en het was nog hartstikke schoon ook! Sindsdien maak ik de wanden van mijn badkamer altijd op die manier schoon.

De vloer kun je het best als laatste doen. Qua schoonmaakmiddel kun je kiezen voor een standaard schoonmaakmiddel, of je kunt een sopje maken met water en wasverzachter. Als je daarvoor kiest ruikt je badkamer daarna ook nog eens heerlijk!

Heb jij nog meer tips voor het schoonmaken van je badkamer?

mbm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.