‘Mama, wij willen zo graag een konijntje!’

konijntje

Lenn zegt al een hele tijd dat ons huis niet gezellig is omdat we geen dieren hebben. Hij wil heel graag weer een kat, maar dat kan niet in verband met Nomi’s allergie. Het leek Lenn ook wel leuk om een hond te nemen, maar dat lijkt mij dan weer niks. Ik zie mezelf niet in weer en wind met een hond wandelen en ik ben sowieso niet zo’n hondenmens. Nadat ze even met elkaar hadden zitten smoezen, kwamen Nomi en Lenn vertellen dat ze heel graag een konijntje wilden.

‘Mogen wij een konijntje?’

‘Wij vinden konijntjes zo lief!’ ‘Ik wil zo graag een diertje hebben!’. Ik vertelde ze dat ik er even over na zou denken. Want ze zijn nog te jong om er echt voor te zorgen, ik kan de verantwoordelijkheid voor de verzorging voorlopig nog niet bij hen leggen. Dus dat zou voor het grootste deel van mij afhangen. En gaat Nomi het wel echt leuk vinden? Ze is bang voor bijna alle dieren, dus ik zie haar nog niet zo snel knuffelen met een konijntje.

Huisdieren nemen voor je kinderen

Ik ben er helemaal geen voorstander van om huisdieren te nemen voor je kinderen. Zij zijn veel te jong om daar echt goed over na te denken en wie weet vinden ze de konijntjes over een tijdje helemaal niet meer leuk. En dan moet het natuurlijk niet zo zijn dat niemand meer naar ze omkijkt.

Konijntjes voor de kinderen én voor onszelf

’s Avonds hadden manlief en ik het erover en eigenlijk vinden we het zelf ook wel heel leuk om weer huisdieren te hebben. Al snel waren we het erover eens dat we wel konijntjes wilden en dezelfde dag maakten we al plannen over hoe we het aan zouden pakken en waar we het hok zouden gaan plaatsen.

Allergie?

Nomi is allergisch voor kattenharen. Toen we nog katten hadden, zat ze helemaal onder het eczeem. Als ze ergens anders is kan ze wel katten aaien zonder er last van te hebben, maar qua konijntjes willen we toch het zekere voor het onzekere nemen, zeker aangezien Elena ook regelmatig eczeem heeft.

Daarom zijn we opzoek gegaan naar konijntjes waar bijna niemand allergisch voor is. We kwamen uit bij Rex konijnen, die een andere vacht hebben dan de meeste konijnen. Ze verharen bijna niet, en de kans op allergie is klein. Daarnaast zullen ze buiten blijven, dus dit zal vast goed gaan! Deze konijntjes schijnen een heel lief en rustig karakter te hebben, dus dit lijkt ons de perfecte optie.

Bang?

Vorig weekend nam ik Nomi mee naar een dierenwinkel waar je bij de konijnen in het hok kunt en ze kunt aaien. Nomi wilde er wel in, maar ze vond het toch wel heel spannend. Al snel wilde ze er weer uit, precies wat ik verwacht had.

Een paar dagen later nam ik Nomi, Lenn en Elena allemaal even mee naar de dierenwinkel. Lenn wilde meteen de konijntjes aaien en ook Elena was helemaal niet bang. Toen Nomi zag dat Lenn niet bang was, durfde ze de konijnen toch opeens te aaien. Ze vond het nog wel spannend, maar het ging al veel beter dan de eerste keer. Dus dat gaat vast goed komen!

Twee of drie konijntjes

Eén konijntje alleen in een hokje zetten vind ik zielig, dus we willen sowieso twee konijntjes. En misschien wel drie. Drie kinderen en drie konijntjes lijkt me erg leuk, maar goed, dan moet dat wel te vinden zijn. Dit ras is niet zo heel veel te vinden en als ik een nestje tegenkom, zijn ze vaak allemaal al gereserveerd. We hebben nu twee jonge konijntjes gereserveerd en die mogen we binnenkort ophalen. Of er nog een derde bij komt, moeten we nog maar even zien.

Inmiddels staat het hok en het buitenverblijf klaar. De eerste spulletjes zijn gekocht en dit weekend ga ik nog even naar de dierenwinkel voor de laatste spulletjes. En dan kunnen ze in principe komen!

Heb jij konijnen? Of andere huisdieren?

6 gedachten over “‘Mama, wij willen zo graag een konijntje!’

 1. Anouk schreef:

  Wij hebben ook konijntjes in de tuin. Eerst 2, toen was er een weggelopen en de dag erna zat er een nestje in het hok en hadden we er 7… voor 4 hebben we een goed huis gezocht en nu hebben we er nog 3.de rammelaar zit wel apart van de voedsters?

 2. Stefanie schreef:

  Ik heb ook 2 konijntjes. Broer en zus (beide geholpen dus geen kans op nestjes haha). Goed dat je meerdere konijntjes neemt want de meeste konijntjes zijn alleen niet gelukkig. Ik hoop wel dat die van jou niet zo van springen houden als die van mij want die zouden zo uit je hok ontsnappen haha ?
  Veel plezier met de nieuwe vriendjes!

 3. Carmen schreef:

  Wat leuk! Ik ben juist wél een voorstander van huisdieren voor kinderen, mits de ouders het idd ook willen en zich realiseren dat zij het zullen moeten verzorgen. Wij hebben een poes sinds ongeveer een jaar. Onze oudste zoon was er eerst ook bang voor maar nu helemaal niet meer!

 4. G.T. schreef:

  Leuk! Weet je het geslacht van de konijntjes? Een koppel van een gecastreerd mannetje en een vrouwtje gaatvaak het beste. En ik zou even in de gaten houden hoe goed ze kunnen springen, als die foto van jullie hok is… ze springen vaak hoger dan je denkt!
  Maar konijnen zijn erg leuk en mijn kleuter helpt redelijk trouw mee met verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.