Meer bezoekers op je blog krijgen

meer bezoekers op je blog krijgen

De laatste tijd vragen mensen me regelmatig hoe ze meer bezoekers op hun blog kunnen krijgen en daarom besloot ik om er maar een artikeltje over te schrijven. Het is namelijk niet zo dat er één gouden tip is waarmee je opeens duizenden bezoekers extra krijgt, maar er zijn wel wat dingetjes die daarbij helpen. Daarom heb ik vandaag 13 tips voor jullie.

1. Zorg ervoor dat je site er mooi uitziet. 
En eerlijk is eerlijk, een WordPress site is gewoon mooier dan een site van Blogger. Ik ben laatst overgestapt en het uiterlijk van de site was één van de redenen waarom ik niet langer via Blogger wilde bloggen.

2. Probeer zo min mogelijk spelfouten te maken.
Dit zei ik ook al in mijn artikel over hoe je begint met bloggen, maar het is echt belangrijk. Veel mensen vinden een blog vol spelfouten niet fijn om te lezen, dus probeer erop te letten.

3. Kijk welke artikelen goed worden gelezen.
Via Google Analytics kun je zien wanneer je blog veel bezocht is en welke artikelen goed gelezen worden. Ook kun je Jetpack van WordPress hiervoor gebruiken. Zie je dat een artikel goed wordt gelezen? Dan is dat blijkbaar wat je lezers willen zien. Nou moet je je daar ook weer niet té veel van aantrekken, want je beslist natuurlijk zelf waar je over schrijft. Maar je zou dan bijvoorbeeld wat vaker over dat onderwerp kunnen schrijven.

4. Kijk ook naar welke artikelen niet goed worden gelezen.
Ik merkte een tijdje geleden dat het jullie vrij weinig uitmaakt welke nagellak ik mooi vind en mijn interesse ligt daar eigenlijk ook niet meer zo, dus ik schrijf nu erg weinig over beauty.

5. Blijf dichtbij jezelf.
Schrijf over dingen die je interesseren, je lezers merken dat je dan plezier hebt in het schrijven en daar worden je artikelen leuker van. Afgeraffelde artikelen of artikelen die ‘moetjes’ zijn, zijn vaak een stuk minder leuk.

6. Maak social media accounts aan.
Facebook doet het bij mij erg goed, ik krijg veel bezoekers via Facebook. Maar ik zou je ook aanraden om een Twitter, Instagram en Bloglovin’ account aan te maken. Op die manier kunnen mensen je makkelijk volgen. En vergeet dan natuurlijk niet om je artikelen te delen op je social media.

7. Word lid van Facebookgroepen.
Er zijn veel Facebookgroepen waar je je blog mag spammen en op die manier bereik je weer andere mensen.

8. Maak een mobiele website.
Dat klinkt veel moeilijker dan het is, want je kunt dit gewoon met een plugin doen. Zoek even op ‘mobile’, of zet het aan via Jetpack. Ik had het eerst niet, maar ik krijg best veel bezoekers via een smartphone of tablet, dus het is wel belangrijk.

9. Schrijf persoonlijke dingen.
Veel mensen vinden het leuk om de persoon achter de blog te leren kennen. Zet een foto van jezelf op je blog, maak eventueel een ‘over mij’ pagina en schrijf (zo nu en dan) persoonlijke artikelen.

10. Zet eens een winactie online.
Want gratis spullen doen het erg goed. Stel een voorwaarde voor de deelnemers, bijvoorbeeld dat ze je Facebookpagina moeten liken. Op die manier krijg je waarschijnlijk een aantal nieuwe lezers en volgers. En als je een berichtje stuurt naar de Facebookpagina ‘De Leukste Winacties’ zorg ik ervoor dat je winactie daarop komt te staan.

11. Installeer een ‘gerelateerde artikelen’ plugin.
Zodat je lezers verwezen worden naar andere artikelen. Hierdoor krijg je trouwens niet meer unieke bezoekers, maar hierdoor worden andere artikelen wel beter gelezen en lezers blijven langer op je site. Een voorbeeld hiervan is ‘Yet Another Related Posts Plugin’, deze gebruik ik zelf.

12. Verwijs naar andere artikelen van jezelf.
Bovenaan dit artikel verwijs ik naar het artikel waarin ik vertel dat ik ben overgestapt naar WordPress. Ook in andere artikelen verwijs ik wel eens naar een ouder artikel, en vaak zijn er wel een paar lezers die daarop klikken.

13. Deel eens een ouder artikel op social media.
Zo nu en dan deel ik een ouder artikel op Facebook en/of Twitter. Zet er wel meteen bij dat het een oud artikel is, anders kan het voor verwarring zorgen. Maar doordat je op dit moment waarschijnlijk meer volgers hebt dan een tijdje geleden, is dat artikel voor veel mensen nieuw.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan. En als jullie meer tips hebben, laat het dan weten in de comments 🙂

19 gedachten over “Meer bezoekers op je blog krijgen

 1. marjon schreef:

  Deze tips heb ik idd al eens voorbij zien komen. De meeste bloggers geven deze tips, vermoed dat ze ook wel zullen helpen!
  Ik blog nog gratis via wordpress daar kun je je geen plugins bij gebruiken. Dus gebruik nu ook vooral facebook en twitter om mijn artikelen te delen. En soms eens een artikel te schrijven voor andere blogpagina’s.

 2. PinkFairy schreef:

  Persoonlijk vind ik Blogger stabieler dan WP, en ook qua layout kun je er tegenwoordig meer mee. Daarom blijf ik erbij 🙂 Ben wel nieuwsgierig naar FB groepen, ken het verder niet echt.

 3. sandra schreef:

  FIjne tips! Ik heb nog de gratis versie van wordpress, maar ik ga binnenkort overstappen naar de betaalde versie. Veder was ik nog niet lid van Facebook groepen daar ga ik me ook eens i n verdiepen! Bedankt voor de tip!

 4. Eline schreef:

  Ik merk op Lilyrose.eu dat samenwerkingen erg goed werken. Zeker als je bijvoorbeeld je favoriete cafétje reviewt, en de eigenaar ervan je artikel deelt via social media!

 5. Bianca schreef:

  De meeste van je tips gebruik ik al maar aangezien ik een niche blog heb ( ik blog over Amerika) gaat het nog niet zo heel snel. 😉
  Maar de winactie is een goede en leuke tip. Ik denk dat ik dat binnenkort maar eens ga doen. Bedankt voor de link naar de Facebookpagina. Die ga ik zeker gebruiken. 🙂

 6. Joy schreef:

  Leuke tips! Ik deel vaak oudere handige artikels nog eens via social media. Bijv mijn 5 favoriete lush producten voor een droge huid of de manier om een perfect garderobe samen te stellen. Dat zijn dingen waar mensen nog iets aan kunnen hebben als ze het de eerste keer hebben gemist terwijl een outfit foto van vorige winter niet zo nuttig is!

  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.