DINGEN DIE IK DE LAATSTE TIJD HEEL VAAK ZEI

box

Sinds kort is het opvoeden hier echt begonnen en aangezien Nomi een behoorlijk eigen willetje heeft, is dat ook wel nodig. Ik heb het gevoel dat ik ontzettend in de herhaling val, maar het is natuurlijk ook wel logisch dat ze nog niet alles begrijpt. Maar goed, je moet toch ergens beginnen denk ik.. De volgende dingen zei ik de laatste tijd heel vaak tegen Nomi.

 • Niet gaan staan in bad.
 • Laat je eten eens in je mond.
 • Laat je slab eens om.
 • Even blijven zitten in je kinderstoel.
 • Niet op de grond gooien.
 • Laat de kabels maar los.
 • Doe voorzichtig.
 • Je gaat zo vallen.
 • Ach arm ding.
 • Heb je pijn?
 • Kusje erop.
 • Zachtjes doen met Guusje.
 • Niet aan haar staart trekken.
 • Laat je sokken maar aan.
 • Nee.
 • Laat de muis maar liggen.
 • En de afstandbediening ook.
 • En mijn telefoon is ook geen speelgoed.
 • Ben je moe?
 • Slaap lekker.
 • I love you!

Herkennen andere moeders dit?

14 gedachten over “DINGEN DIE IK DE LAATSTE TIJD HEEL VAAK ZEI

 1. Margriet schreef:

  Het helpt soms om te zeggen wat ze wel mag doen. Dan hoeft ze niet zelf na te denken wat het tegenover gestelde gedrag is van wat ze NIET mag doen, daarbij registreren kleine kinderen het woordje niet nog niet goed. Waardoor ze alleen het laatste woord horen. Niet rennen, wordt voor kinderen dus al snel: RENNEN!!!! 😀

  • Malou schreef:

   Als ze haar zinnen op iets anders heeft gezet (kabels, mijn telefoon, et cetera) heeft het weinig zin om te zeggen wat wel mag helaas. Dan kan ik haar al haar speelgoed aanbieden, maar andere dingen zijn toch leuker..

 2. Tessa schreef:

  Haha, zeker wel herkenbaar! Vooral dat eten in je mond laten (“doe maar weer in je mond”). Al probeer ik ook veel los te laten en hem lekker te laten ontdekken. Staan in bad is bijvoorbeeld niet tegen te houden, dus dan laat ik hem gaan en blijf gewoon heel erg stand-by staan, haha. Oh, en hij heeft een eigen afstandsbediening! Ik vond nog een oude, dus batterijen eruit, goed schoonmaken, en ontdekken maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.