Met Lenn naar de kinderarts

ziekenhuis

Twee dagen na de keizersnee, voordat we naar huis mochten, kwam de kinderarts nog even naar Lenn kijken. Hij was genoeg aangekomen en ik ging er vanuit dat verder ook alles goed was. Maar de kinderarts hoorde een hartruisje. Geen harde en waarschijnlijk was er niks aan de hand, en gelukkig mochten wel gewoon naar huis. Maar we moesten wel een afspraak maken om er nog een keertje naar de laten luisteren. De kinderarts zei dat het ruisje dan waarschijnlijk wel weg zou zijn, maar hij wilde voor de zekerheid toch nog even luisteren.

Gisteren stond die afspraak gepland. Gelukkig waren de medewerkers in het ziekenhuis zo meedenkend dat het op dezelfde dag kon als mijn nacontrole, dus we hoefden er maar één keer naartoe. Om 14.30 uur was de nacontrole en alles was goed. Daarna moeste we even wachten, want de afspraak bij de kinderarts was om 15.30 uur.

hartruisje

Lenn werd eerst gemeten en gewogen. De dag ervoor waren we op het consultatiebureau geweest en ik wist dus wel wat hij woog en hoe lang hij was, maar ze wilden het toch nog even checken. Lenn woog praktisch hetzelfde als op het consultatiebureau, maar volgens de meetlat in het ziekenhuis was hij 3 cm langer dan op het consultatiebureau. Eén van de twee is dus niet zo goed in meten 😉

De kinderarts was heel tevreden over zijn lengte en gewicht, hij volgt mooi zijn eigen lijntje. En toen moest er naar zijn hartje geluisterd worden. Hij luisterde een hele tijd en hij hoorde toch nog wel een ruisje. Bummer. De kinderarts bleek nog in opleiding te zijn en hij haalde er iemand anders bij om even mee te luisteren. Zij hoorde het ook, maar het was een heel zacht ruisje.

Zij denken dat het komt doordat zijn bloedvaten nog klein zijn, of dat het aan de vorm van zijn hart ligt. Dat laatste heb ik ook en daardoor heb ik sinds mijn geboorte ook een hartruisje. Dat is niks ergs en het kan zijn dat Lenn het van mij geërfd heeft.

9

Omdat Lenn het verder hartstikke goed doet, hoeven we niet terug te komen.De arts op het consultatiebureau gaat het voortaan in de gaten houden. Als het ruisje harder wordt moeten we terug naar het ziekenhuis, maar die kans is klein. We gaan er dus vanuit dat het niks ergs is.

Heb jij ervaring met een hartruisje?

9 gedachten over “Met Lenn naar de kinderarts

 1. Romy schreef:

  Ik kan me voorstellen dat je daar wel een beetje van schrikt. Gelukkig gaf de kinderarts aan dat het niet heel erg is. Hopelijk verdwijnt zijn ruisje na een tijdje!

 2. Lilian schreef:

  Volgens mij hebben veel kindjes dat als ze nog baby zijn. Jav had het ook maar naar een tijdje was dat ook helemaal weg. Het is toch wel even een momentje waarbij je je adem inhoud in de hoop dat er niks aan de hand is. Gelukkig is het allemaal goed!

 3. Sanne schreef:

  Bij onze zoon hoorde ze ook een hartruisje, eerst even schrikken…
  Maar m’n moeder zei dat het ook in de familie voor kwam en niemand er hinder onder vond.
  Bij het CB hielden ze het goed in de gaten, ook de huisarts stelde mij gerust dat het ruisjs vanzelf weer zou verdwijnen.

  Onze zoon is nu 17 maanden. En niets meer te horen :-)!

 4. Vanessa Lopez schreef:

  Toevallig daarnet hetzelfde te horen gekregen bij kind en gezin(Noor,4maand). Maak me niet superveel zorgen maar ga het morgen toch nog eens door huisarts laten checken.
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.