Van wiegje naar eigen kamer

van wiegje naar eigen kamer

‘Hij slaapt alleen de eerste tijd bij ons hoor’. ‘Als hij door gaat slapen, gaat hij naar zijn eigen kamer.’ ‘Hij slaapt op zijn buik en daarom vind ik het wel eng om hem op zijn eigen kamer te leggen’. ‘Oké stiekem vind ik het wel gezellig dat hij bij ons slaapt’. Maar nu is het dan toch zover, Lenn slaapt ’s nachts op zijn eigen kamertje.

Wat mij betreft had Lenn nog een hele tijd bij ons mogen blijven, ik vond het hartstikke gezellig. Toen ik nog zwanger was dacht ik dat hij maar eventjes op onze kamer zou slapen, maar toen was er telkens weer iets waardoor ik hem toch nog op onze kamer wilde houden. Ik zat er zelfs over te denken om zijn ledikantje op onze kamer te zetten, omdat Lenn bijna uit zijn wiegje groeide.

Maar dat bleek niet nodig te zijn Lenn slaapt ontzettend licht en toen Bart laatst hartstikke verkouden was, werd Lenn telkens wakker van zijn gehoest en gesnurk. Zelf werd ik niet wakker van Bart, maar van een mopperende Lenn in het wiegje naast mij.

De volgende dag besloot ik dat Lenn ’s avonds op zijn eigen kamer zou gaan slapen. Ik wist al dat Bart dat een goed plan zou vinden (hij had al een paar keer voorgesteld om Lenn op zijn eigen kamer te laten slapen) en voor Lenn zou het ook fijner zijn om gewoon rustig te kunnen slapen. Als ik hem bij ons zou laten slapen, zou ik dat alleen voor mezelf doen.

Lenn gaat tussen 7 en 8 naar bed, naar zijn eigen kamer. Dat doen we al een tijdje, maar hij krijgt zijn laatste voeding als wij naar bed gaan en daarna sliep hij eerst in zijn wiegje. Donderdag ging hij voor het eerst weer terug naar zijn eigen kamertje en hij viel meteen weer in slaap. Voor het eerst in ruim 3 maanden hoefde we niet zachtjes te doen en konden we gewoon met elkaar praten toen we in bed lagen. Het was even wennen, maar stiekem was het wel heel fijn.

En Lenn? Lenn heeft heerlijk geslapen. Hij werd de volgende ochtend rond half 8 wakker en toen hebben we nog even lekker gekroeld in ons bed.

6 gedachten over “Van wiegje naar eigen kamer

  1. Jodi - liefthuis schreef:

    Ooow wat vond ik dat een ding. Tot 4 maanden heeft onze apruit bij ons geslapen en vooral omdat hij uit zijn wieg was gegroeid ging hij naar zijn eigen kamer. Hij moest erg wennen aan zijn grote ledikant en mama aan het lege wiegje wat er nog stond haha

  2. Patricia schreef:

    Onze dochter heeft zo’n 3 maanden bij ons op de kamer geslapen, eigenlijk wilde ik het nog veel langer, ik vond het wel fijn! Maar mijn man sliep zo waakzaam daardoor dat hij bij elk geluidje van haar wakker werd. Onze dochter sliep ook licht en sliep onrustig als ze ons hoorde. Vaak werd ze dan ook tussendoor wakker.
    Toen ze ’s avonds in haar eigen kamertje sliep ging het ook meteen goed en sliep ze over het algemeen veel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.