De geboorte van Lenn in foto’s

0

Ik heb er een tijdje over getwijfeld of ik dit met jullie wilde delen, maar ik ga het toch doen. Ten eerste omdat ik de foto’s van de keizersnee zelf erg mooi vind en ten tweede omdat ik het ook altijd heel gaaf vind om foto’s van bevallingen van anderen te zien. Ook merkte ik dat veel mensen heel benieuwd zijn naar hoe zo’n keizersnede nou precies gaat en dat ga ik jullie laten zien. Kleine waarschuwing; er is wel wat bloed te zien. Ik laat geen foto’s zien waar je de binnenkant van mijn buik kunt zien (ja die heb ik ook), maar als je echt niet tegen bloed kunt, kun je beter niet kijken.

keizersnede

Na een bevalling van ongeveer 19 uur werd het een keizersnee. Ik zat toen op 5 cm ontsluiting en dat werd niet meer. Daarnaast had Lenn in het vruchtwater gepoept en de artsen wisten niet zeker of hij het nog wel fijn vond in mijn buik. Meer over mijn bevalling kun je lezen in mijn bevallingsverhaal.

natuurlijke keizersnede

Het ging ontzettend snel en na een paar minuten was hij er al!

gentle sectio

Via het luikje konden we meekijken hoe Lenn geboren werd en de gynaecoloog liet hem aan ons zien. Niet de meest duidelijke foto, maar op de andere foto’s zie je iets te veel bloot voor op internet.

keizersnee

Lenn liet zich flink horen. Op deze foto werd hij nagekeken door de kinderarts, dat doen ze standaard bij een keizersnee.

5

Bart mocht de navelstreng doorknippen (of nou ja inkorten, want de artsen hadden hem al doorgeknipt zodat Lenn naar de kinderarts kon).

7

Hier zag ik hem voor het eerst, wat een mooi moment!

6

Hij mocht gelukkig de hele tijd bij me blijven. Het bandje om zijn arm is een saturatiemeter, omdat zijn hartslag iets aan de hoge kant was. Gelukkig zakte die al snel.

8

Terwijl ik gehecht werd lag Lenn al bij mij te drinken. Toen werd hij pas stil, hij heeft gehuild vanaf het moment dat hij geboren werd totdat hij aan het drinken was.

9

En natuurlijk mag een foto van Bart en Lenn ook niet ontbreken. Op dit moment werd ik naar de uitslaapkamer gebracht en Bart en Lenn mochten daar ook naartoe.

26 gedachten over “De geboorte van Lenn in foto’s

 1. Seline schreef:

  Wat een prachtige foto’s! Fijn dat je die hebt! Wij mochten niet veel meer foto’s maken toen ik een keizersnede kreeg zo jammer.. maar vind het altijd dan weer prachtig om zulke foto’s te zien!

 2. Nicole schreef:

  Oh wat bijzonder! En wat zag je er goed uit zeg! Wel interessant om te zien hoe zoiets gaat. Ben zelf op de natuurlijke manier bevallen en onze eerste foto is van het doorknippen van de navelstreng.

  • Malou schreef:

   Een verpleegkundige. Dat was echt goed geregeld, toen Bart met de camera de OK binnenkwam, kwam er meteen iemand naar hem toe die aanbood om foto’s te maken 🙂

 3. Angela schreef:

  Zo ontzettend mooi en waardevol! Heb bij mijn oudste helaas ook een spoed keizersnede gehad na 9 uur op weg te zijn in een stuitbevalling…
  De foto’s zijn zo kostbaar., nog steeds enorm dankbaar dat ze zijn gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.