Minicamping Langs de Dedemsvaart; onze ervaring

camping langs de dedemsvaart

Afgelopen jaren gingen we telkens naar grote campings met heel veel faciliteiten, want we wilden dat de kinderen zich goed konden vermaken. We kozen voor campings met binnenzwembaden en binnenspeeltuinen, want in Nederland weet je nooit wat voor weer het wordt. Toen we dit jaar op het laatste moment een kampeerplaats zochten voor het Hemelvaartsweekend, zaten dat soort campings allemaal al vol. Daarom besloten we een keertje te gaan kamperen op een minicamping en wat is ons dat goed bevallen zeg!

Camping Langs de Dedemsvaart

camping dedemsvaart

We wilden niet te lang rijden, want het ging ten slotte maar om drie nachtjes en onze pup is ook niet gewend aan lange autoritten. Dus ik ging op zoek naar een camping in de buurt en toen zag ik dat camping Langs de Dedemsvaart nog een paar plekjes over had. We boekten een plekje op ‘De Dierenweide’, één van de drie veldjes op de camping. Er is ook een veldje met een speeltuin in het midden en een camperveldje.

Kamperen op de Dierenweide

camping met dieren

In het midden van het veld was een dierenweide waar we overdag konden genieten van pony Kees. Normaal gesproken lopen daar ook geiten, maar eentje daarvan was hoogzwanger en daarom verbleven zij ergens anders. Kees is echt een schatje en de kinderen hebben een paar keer een wandeling gemaakt met hem.

Spelen

veldje met speeltuin

Als je gaat kamperen met kinderen, wil je natuurlijk wel dat je kinderen zich goed kunnen vermaken. Op het veldje naast ons veldje was een hele leuke speeltuin. Er was een glijbaan, een wipwap, een zandbak, een trampoline, een wipkip en schommels. Ook stond er een kist met speelgoed waar alle kinderen gebruik van mogen maken.

camping skelters

In de schuur staan nog veel meer leuke dingen om mee te spelen. Skelters en andere voertuigen, een pingpongtafel, een dartbord, et cetera. Ook in de recreatieruimte kun je dingen lenen, zoals spelletjes en boeken.

Het sanitair

Er zijn twee sanitaire ruimtes, eentje bij het veldje met de speeltuin en eentje bij de recreatieruimte. Voor ons maakte het qua afstand weinig uit, ze waren allebei dichtbij en daarom hebben we van beide ruimtes gebruik gemaakt. Het zag er allemaal perfect uit, het was er nooit vies en dat vind ik natuurlijk een groot pluspunt. Tijdens het hemelvaartweekend was de camping volgeboekt en dat was soms wel te merken. Vlak na etenstijd waren alle afwasplekken bezet, dus daarom besloot ik op andere tijden te gaan afwassen. De waterdruk in de douches was ook niet super, als ik aan het douchen was en iemand zette ergens anders een kraan aan, kon je dat meteen merken. Maar dat is dan ook meteen het enige negatieve wat ik kan zeggen over deze camping.

Conclusie

Wat mij betreft is deze camping echt een aanrader. Het was er ontzettend knus en gezellig en de kinderen vonden deze camping zelfs leuker dan de campings waar we hiervoor zijn geweest en ze willen graag nog een keertje terug. De eigenaar is heel vriendelijk, er is van alles te doen en alles zag er super goed uit!

Kijk voor meer informatie op de site van Camping Langs de Dedemsvaart.

6 gedachten over “Minicamping Langs de Dedemsvaart; onze ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.